Yazılımcı Olmak İçin Diploma Şart mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, şöyle bir yer buldum; kurs ve staj imkanı falan sağlıyorlarmış. Bir bilginiz var mı? Ve yazılım öğrenmek ve yazılımcı olarak çalışmak için diploma şart mı acaba?

Ya aslında şöyle, çok genel sormuşsunuz. Bir şirkette mülakatta falan tabii ki de diploma şart. Çok iyi diploma gerekmez genel de çok büyük yerlere iyi yerlere girmiyorsanız. Ama bir tanıdık varsa, ya da önceden geliştirdiğiniz güzel tutmuş bir proje varsa işler değişebiliyor. Ama diplomasız olmaz.

Yazılım için tek şey gerekli o da kendinizi sürekli geliştirmek. Yazılım için bir diploma asla şart değil gerçekten bir yazılımcı olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken kendinizi sürekli geliştirmek sürekli projeler üretmek ve bir portfolyo oluşturmak. Evet şirketler vs diploma isteyebilir ama en önemlisi dediğim gibi kendinizi sürekli geliştirmek proje üretmek.

Şart ise zaten endişelenmeyin, hala diploma satışları var :D 20K'ya güzel bi diploma alırsın kendine, hatta olmayan üniden bile mezun olabilirsin.
Çok görüyorum bunu haberlerde evet haklısınız okumadan da iyi olur ilerde üniversite arkadaşlarımla tanışmamda 🤣

Yazılım için tek şey gerekli o da kendinizi sürekli geliştirmek. Yazılım için bir diploma asla şart değil gerçekten bir yazılımcı olmak istiyorsanız tek yapmanız gereken kendinizi sürekli geliştirmek sürekli projeler üretmek ve bir portfolyo oluşturmak. Evet şirketler vs diploma isteyebilir ama en önemlisi dediğim gibi kendinizi sürekli geliştirmek proje üretmek.
Şöyle bir site var alsam mı acaba kurs kendimi geliştirsem?

Çok görüyorum bunu haberlerde evet haklısınız okumadan da iyi olur ilerde üniversite arkadaşlarımla tanışmamda 🤣

Şöyle bir site var alsam mı acaba kurs kendimi geliştirsem?

Kendinizi geliştirmek için bir kurs'a ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum binlerce belki milyonlarca kaynak var yazılım için ama bir sertifika/belge istiyorsanız sizin kararınız bilemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı