Yazılımcı olmak için mühendis olmak şart mı?

Rec3p

Femtopat
Katılım
20 Ocak 2023
Mesajlar
44
Selam arkadaşlar, iktisat okuyorum şu an 1.sınıfım ve yazılıma başlayacağım. Mezun olana kadar da yazılımda kendimi geliştireceğim, 4 sene boyunca yazılımda kendimi geliştirirsem ben de yazılımcı olarak çalışabilir miyim yoksa illa yazılım veya bilgisayar mühendisi olmak zorunda mıyım?
 
Ülkemizde maalesef öyle bir algı var ama tabi ki mühendis olmanızı gerekmez. Üstteki arkadaşın dediği gibi sana iş verenin işini çöz de ne olduğun farketmez.
 
Yazılımcı olmak için ilkokul mezunu bile olmanız yeterlidir. Mühendislik işin ayrı bir boyutudur, uzun yıllar boyunca toplanan kapsamlı bilgilerin, belli bir disiplin ile verildiği eğitim türüdür.
 
Burada esas soru şu olmalı:"Mühendislik, 2 yıllık programcılık okumayan birisi bu işi yapması için neleri öğrenip, hangi alanda kendini geliştirmelidir? misal, öncelikle şu programları öğrenmelisiniz, bunun sayesinde en az asgari ücret elde dip geçinebilirsiniz, sonra kendinizi bu programda geliştirirseniz daha çok kazanabileceğiniz işlerin kapısı açılır, denilmesi için nasıl bir yol izlenmeli?"

Mesala ben farklı bir mühendislik mezunuyum ama bilgisayar teknolojilerini seviyorum, bu alanda hayatımı yönelmek istesem, nereden başlayacağımı, ne yapacağımı, nerede çalışılacağını bilemiyorum.
 
Sana iş verecek kişinin işini gördükten sonra istersen lahmacuncu ol.

Ülkemizde maalesef öyle bir algı var ama tabi ki mühendis olmanızı gerekmez. Üstteki arkadaşın dediği gibi sana iş verenin işini çöz de ne olduğun farketmez.
Hocam teşekkürler cevap için peki nereden başlamalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim tavsiyeniz var mıdır sıfır bilgim var
 
Hocam teşekkürler cevap için peki nereden başlamalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim tavsiyeniz var mıdır sıfır bilgim var
Hocam öncelikle kendine bir alan belirlemelisin. Web Developer olmak istiyorsan bunlar Back-End, Front-End olarak dallara ayrılıyor. Oyun programlama istiyorsan biraz nesne tabanlı uygulamaları bilmen, oyun motorları hakkında bilgi sahibi olman ve seçeceğin oyun motorunun desteklediği programlama diline ve oyun motorunun kütüphanesini öğrenmen lazım. Mobilde android tarafında çalışmak istersen Android Studio üzerinden Java ya da Kotlin öğrenebilirsin. iOS'de ise Swift öğrenebilirsin. Bunun dışında Veri alanını seçersen kesinlikle Python ve yanlış hatırlamıyorsam Tensor Flow adlı kütüphanesini öğrenmelisin. Uzun lafın kısası öncelikle kendine bir alan seçip onda uzmanlaşmaya çalışmalısın. Aksi taktirde çoğu kişi gibi yazılıma başlayıp, aklın bir karış havada kalacağı için yarıda bırakmak zorunda kalabilirsin. Android seçtiğini varsayarsak ilk yapman gereken şey Google'dan "Android Road Map" şeklinde bir araştırma yapmaktır. O doğrultuda ilerlersen zaten başarıya ulaşırsın. Şimdiden başarılar.
 
Hocam öncelikle kendine bir alan belirlemelisin. Web developer olmak istiyorsan bunlar Back-End, Front-End olarak dallara ayrılıyor. Oyun programlama istiyorsan biraz nesne tabanlı uygulamaları bilmen, oyun motorları hakkında bilgi sahibi olman ve seçeceğin oyun motorunun desteklediği programlama diline ve oyun motorunun kütüphanesini öğrenmen lazım. Mobilde Android tarafında çalışmak istersen Android Studio üzerinden Java'ya da Kotlin öğrenebilirsin. IOS'de ise Swift öğrenebilirsin. Bunun dışında veri alanını seçersen kesinlikle Python ve yanlış hatırlamıyorsam TensorFlow adlı kütüphanesini öğrenmelisin. Uzun lafın kısası öncelikle kendine bir alan seçip onda uzmanlaşmaya çalışmalısın. Aksi taktirde çoğu kişi gibi yazılıma başlayıp, aklın bir karış havada kalacağı için yarıda bırakmak zorunda kalabilirsin. Android seçtiğini varsayarsak ilk yapman gereken şey Google'dan "Android road map" şeklinde bir araştırma yapmaktır. O doğrultuda ilerlersen zaten başarıya ulaşırsın. Şimdiden başarılar.

Ortalama ne kadar zamanda bir alana başlayıp o alanda ortalama seviye gelebilirim hocam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı