Yazılımcı olup yurt disina cikılır mı?

meyusxx99

Femtopat
Daha fazla  
Bilişim sistemleri mühendisliği okumak istiyorum ortalama bir bölüm ve puan. Bölümden mezun olup CV gelistirisem, dil ile beraber Erasmus stajı yaparsam mezun olunca hemen yurt dışına gidebilir miyim yazilimci verici veya geliştirici olarak? Ya da nasıl bir yol izlemeyelim neler yapmalıyım? Biliyorum çok iyi olmak lazım falan ama çeşitli yolları da var. Avrupa ülkeleri ( Almanya veya Hollanda düşünüyorum)

Bilişim sistemleri mühendisliği okumak istiyorum ortalama bir bölüm ve puan. Bölümden mezun olup CV gelistirisem, dil ile beraber Erasmus stajı yaparsam mezun olunca hemen yurt dışına gidebilir miyim yazilimci verici veya geliştirici olarak? Ya da nasıl bir yol izlemeyelim neler yapmalıyım? Biliyorum çok iyi olmak lazım falan ama çeşitli yolları da var. Avrupa ülkeleri ( Almanya veya Hollanda düşünüyorum)
İş bulma imkanına bağlı fakat konaklamak sıkıntı dostum çok para eder. Python veya C dilleri üzerine yazılımcı isen güzel şirketlerde çalışabilirsin.

Çıkanlar var elbette, ancak genellikle 3-4 yıl tecrübeden sonra daha fazla iş imkanı seçeneği oluyor yurtdışında.

Başta paranız olmalı.
Çünkü Almanya minimum 2000 Euro veriyor kendi vatandaşına ev kirasi 1000-1500 euro.
Yani sizin oraya gitmeden 2-3 ay yetecek Euro sahip olmanız herek.20-30.000 euro.
Daha sonra LinkedIn'e bakıp firma ilanlarını takip etmeniz gerek..
Vasıflı yazılımcı maaşı 6-7-8000 euro.
Fakat bu noktaya gelene kadar kac bin Euro alacaksınız önemli olan o...

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı