Yazılımcılığa Başlamak

Meslek olarak edinildiğinde, özellikle Türkiye koşullarında, altından kalkılması cidden zor bir meslek. Ayrıca maaşını da hak etmiyor. Yurt dışında çok daha fazla maaş alınıyor.
Hobi olarak yapacağım ve eğer olurda bir gün bu hobiyi mesleğe dökmek istesem bile Türkiye şartları altında yapmam.
WEB tarafına mı yoksa Masaüstü programılığına mı?
Hobi olarak WEB programcılığı ile başlayabilirsiniz, masa üstü genelde daha derinlere inmenizi gerektirir ve WEB tarafına göre biraz daha sıkıcıdır. WEB tarafında yaptıklarınız genelde daha çabuk görülür ve daha hızlı şekilde el ile tutulabilir bir hale gelir.
Başlamak için;
Temel iskeleti oluşturmak ve hiyerarşi sağlamak için HTML
Bu iskelete şekil, renk, biçim, düzen vermek için CSS
(CSS öğrendikten sonra daha hızlı bir şekilde geliştirme yapmak için bootstrap öğrenebilirsin)
Sayfaları daha etkileşimli hale getirmek için JavaScript
(Daha sonra Jquery öğrenebilirsin, arayüz geliştirmede kolaylık sağlar)
Buraya kadar yazdıklarım front-end için. Yani tasarım ve kullanıcı etkileşiminin olduğu kısım.
Yani bu bilgiler ile bir giriş formu/butonu hazırlayabilirsiniz ama giriş e basınca hesaba girmesini sağlayamazsınız. Bunun için de back-end kısmında bir dil öğrenmeniz gerek.
PHP öğrenmesi kolay buna rağmen hızlı ve popüler, yeni başlarken PHP den başlamanız çok iyi olur.
Daha sonra bu veri tabanı işleri için SQL öğrenmeniz gerek.
Özet olarak ilk kısımda giriş/kayıt formunu tasarladınız, PHP ile kullanıcıyı kayıt etmek için işlemleri ayarladınız ve SQL sorgusu ile veri tabanına kaydettiniz veya giriş durumu için kullanıcı bilgisini alıp SQL sorgusu ile kontrol ettiniz doğru ise gene PHP kullanarak gerekli oturum açma işlemlerini yaptınız.

Olay budur. Zaten bu anlattıklarımın yarısına geldiğinde işi çözmeye başlarsın.
Sorun olursa buradayız.
Bırak, başlama bilemem ne diyenlere sakın aldanma, aldırma. Gayet zevkli bir hobi edinmiş olursunuz. Belki kendinizi geliştirip iş olarak yaparsınız.
Bırak hiç başlama diyenlerden çok daha iyi işler çıkaracağınızı düşünüyorum. Hobi olarak başlayanlar genelde daha başarılı oluyor. Çünkü para ikinci plana atılmış oluyor ve öğrenme isteği ile ilerlenmiş oluyor.
Teşekkür ederim. Bu dilleri nerden öğrenebilirim? Önerebileceğiniz bedava veya ucuz bir kaynak var mıdır?
 
Son düzenleme:
Hobi olarak yapacağım ve eğer olurda bir gün bu hobiyi mesleğe dökmek istesem bile Türkiye şartları altında yapmam.

Teşekkür ederim. Bu dilleri nerden öğrenebilirim? Önerebileceğiniz bedava veya ucuz bir kaynak var mıdır?
Youtube da aratarak rahatlıkla erişebilirsin.
Sırasıyla HTML CSS ve JS için birkaç kaynak izleyip harmanlamanız daha iyi olur.
Güncel olanları da izleyebilirsiniz ama HTML de fark deli fark etmeyecektir.
1 haftada HTML kısmını 2-3 haftada da CSS kısmını halledersiniz. Bu kısımlar göreceli sıkıcıdır.
Tasarım herkese hitap eden bir olay değil çünkü. Ama tasarım yapmasanız bile bunları biraz bilmeniz gerekiyor. Çünkü arka tarafta yaptığınız işlemleri gene ön yüze siz veriyorsunuz ve her küçük olay için front-end ci arkadaşları çağıramayacağınıza göre göbeğinizi kesecek kadar öğrenmeniz şart.

PHP kısmına gelince bu konuya tekrar etiketleyin beni, o zamana kadar vaz geçmez iseniz özelden bilgi verebilirim. Diğer türlü reklam veya diğer kategorilere gireceğinden sıkıntı çıkabilir.

Videoları izledikten sonra/önce daha fazla özümsemek için adım adım bu siteden takip edebilirsiniz.
HTML CSS ve JS için kaynak sunuyor ve gayet kaliteli. Ama işin esas kilit noktası uygulama, pratik, kendiniz yazmanız. İlk başlarda bakarak olur zaman geçtikçe artık bakmadan çok araştırmadan daha rahat ve düz yazdığınızı fark edeceksiniz.
 
Başlama diyenleri aldırma. Dünyanın her yerinde iş bulabileceğin, minimum ekipmanla maksimum gelir kazandırabilen, eğer yaratıcıysan ve proje yönetimi, müşteri ihtiyaçlarını vb.. iş yönetiminde kendini geliştirirsen çok ciddi paralar ve kişisel tatmin seni bekliyor. Başlama diyenler neye göre başlama diyor neden bir insanın hevesini kaçırmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

Bir alan belirleyip onun üzerinde udemy'den youtube'dan derslere bakabilirsin. Başlangıç için teorilerle çok kendini sıkma, hafiften uygulamalarla ilerle bence senin için daha iyi olacaktır.
 
C# ile başlayabilirsin.
Oha hocam istersen kafasına sıktır direk adama:ROFL:.

Yazılımcılığa sıfırdan başlamak istiyorum ama nerede, nasıl ve hangi dil ile başlayacağım hakkında hiç bir fikrim yok. Ve ayrıca hangi kaynaklardan öğrenmeliyim? Teşekkürler.

Kişisel fikrim bir dil öğrenmeden önce algoritma oluşturmayı öğrenmenin çok daha faydalı olması. Eğer gerçekten bu alan ile uğraşmak istiyorsan öncelikle algoritma kurmayı öğren derim daha sonra yapmak istediklerine uygun bir dil öğrenebilirsin. Zevk için ya da nasıl bir şey diyerek merak ediyorsan en basit işaretleme dili olan HTML öğrenebilirsin. Basit basit siteler yaparsın.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı