Yazılımcılık bitecek mi?

GTX 1060 6GB

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2022
Mesajlar
1.074
Çözümler
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, iyi sosyaller. Biliyorsunuz ki ChatGPT'nin yeni sürümü 4O ile beraber ChatGPT artık çok daha basit ve iyi sonuçlar veriyor. Tabii bu yazılım alanında da böyle. Ben liseye geçtim geçeli yazılımcı olmak istiyordum, şu an 11. sınıfım. Gelgelelim işte bu GPT-4o benim istediğim mesleği açıkça tehdit ediyor. Yani benim düşüncem bu meslek en fazla 10 yıl içinde bitecek. Yaptığım şey de zaten HTML, CSS, JS idi. Bunları kendisi çok kolay bir şekilde halledebiliyor. Şimdi sizce yazılım okumaya devam mı etmeli yoksa başka bir alana mı yönelmeli? Eğer başka alansa hangi alan olmalı? Yapay zeka bölümüne gidilir mi? Bu arada puan sorunum yok, derslerim gayet iyi İTÜ gibi bir yere gitmeyi planlıyordum buna göre üniversite de önerebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bitmeyecek. Sonuçta bu yapay zeka bile kendi kendini kodlamadı. Hadi diyelim her yazılım dalı bitiyor, yapay zeka yine tutunur diye tahmin ediyorum. Bitmeyeceğini düşünüyorum.
 
Sen mezun olana kadar 6 sene var. Bu 6 sene içerisinde ne olacağını kimse söyleyemez. Yapay zeka muhabbeti bir günde gelişmedi ancak bu sıralar ivmeli şekilde gelişiyor ve bu artarak gidecek. Firmalar tutuşmuş durumda. Bunun böyle olacağı kesindi ancak tehdit kendini ChatGPT ile gösterdi. Bundan önce de çok gelişmiş AI tipleri mevcuttu. Sadece yazılım değil birçok iş kolu ortadan kalkacak, yerine yenileri gelecek, belki de büyük bir kesim işlerinden olacak.
 
Herkese merhaba, iyi Sosyaller. Biliyorsunuz ki ChatGPT'nin yeni sürümü 4O ile beraber ChatGPT artık çok daha basit ve iyi sonuçlar veriyor. Tabii bu yazılım alanında da böyle. Ben liseye geçtim geçeli yazılımcı olmak istiyordum, şu an 11. sınıfım. Gelgelelim işte bu GPT-4o benim istediğim mesleği açıkça tehdit ediyor. Yani benim düşüncem bu meslek en fazla 10 yıl içinde bitecek. Yaptığım şey de zaten HTML, CSS, JS idi. Bunları kendisi çok kolay bir şekilde halledebiliyor. Şimdi sizce yazılım okumaya devam mı etmeli yoksa başka bir alana mı yönelmeli? Eğer başka alansa hangi alan olmalı? Yapay zeka bölümüne gidilir mi? Bu arada puan sorunum yok, derslerim gayet iyi İTÜ gibi bir yere gitmeyi planlıyordum buna göre üniversite de önerebilirsiniz.

Kardeşim yazılımın bitme ihtimali domuzların uçma ihtimaline eş değer durumu sen düşün. ChatGPT haricinde bir sürü bilmediğin yapar zekalar var herhalde çünkü bilseydin ChatGPT'yi boş verirdin :) yazılımla alakalı Black box AI vardı mesela (bitirir mi bitirmez ama senin düşüncene göre o da bir tehdit unsuru).

Tüm meslekler tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Yazılımın süresi daha var bana göre, hedefinize sadık kalın.

Bro terziliği de mi yapay zeka yapacak? 🤣 Bunu da geç anlattınız senaryolara bakınca hep Amerikan kurgu filmleri aklıma geliyor, buna Rusya, Çin, Türkiye izin verir mi? Vermez siz Avrupa'ya Amerika'ya gitcekseniz çoktan hayalinizi bitirin çünkü çoktan tüm meslekler yok olmuş olur böyle bakcaksak.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım bitmez, GPT kodu hem doğru hem de clean yazamıyor. Onu da geçersek daha yazılım mimarisi tasarlayamıyor ve biten bir projeyi test edemiyor. Koskoca bir projeyi GPT’ye yaptıramazsınız.
Çok güzel demişsiniz

ancak bu dediklerinizi junior coder da yapamıyor, kendi imkanlarıyla "yazılımcılık" öğrenmiş kişi de yapamıyor, yeni mezun okullu da yapamıyor. Yapay zeka asistanın veremediği ne verebilir bu kişiler, mimariyi sen oluştur der misiniz bu kişilere ya da testleri sen yap sonra projeyi müşteriye teslim edelim der misiniz?
 
Peki HTML, CSS, JS dillerinden ayrılıp Yapay zeka öğrenmeye geçmeli miyim? Evet Blackbox AI biliyorum ama onda kodu tane tane yazdıramıyorsunuz tek seferde ve ingilizce olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. GPT'ye tek tek koda ekleterek yazdırabildiğimiz için daha iyi olduğunu düşünüyordum. Ve şuan olmadığı ileride olmayacağı anlamına gelmez. Yani evet şuan tam adam akıllı yazamıyor kodları ama 3-4 yıla mükemmel yazabilir büyük ihtimalle. Bundan dolayı Yapay Zeka öğrenmeye mi geçmeliyim yoksa olduğum işte mi mükemmelleşmeliyim?
 
Bitmez ama kolay işleri yapabilir diye düşünüyorum sadece biraz daha zorlaşabilir yazılımcı arkadaşların işleri. Piyasaya yeni girmek daha da zorlaşabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı