Yazılımcılık için sayısal seçmek gerekir mi?

Evet kimsenin takmadığı market yazılımları yapan bir yazlımcı veya illegal bir kişilik olurverirsin.
Demek istediğim anlaşılmadi sanırım. Ben de biliyorum CENG bölümlerinde asıl önemli seylerin ogretilmedigini. Yazilimcilikta kendi kendini geliştirirsin ama diploma da önemli oluyor. Örneğin ASELSAN mezun olunan universitenin QS sıralamasına bakıyor.

Çok uluslu şirketlerde de iş ilanlarinda diploma kritlerlerden birisi oluyor.

Ama pentegonu hacklersen alırlar 😂
Yani böyle yargılamayın yazılım alanında diplomanın önemini pek görmedim.
En kötü freelance iş bulursun.
Demek istediğim anlaşılmadi sanırım. Ben de biliyorum ceng bölümlerinde asıl önemli seylerin ogretilmedigini. Yazilimcilikta kendi kendini geliştirirsin ama diploma da önemli oluyor. Örneğin ASELSAN mezun olunan universitenin qs sıralamasına bakıyor.

Çok uluslu şirketlerde de iş ilanlarinda diploma kritlerlerden birisi oluyor.

ASELSAN, ODTÜ Boğaziçi gibi öğrenciler varken ne yapsın bizi.

Yazlım alanına artan istek ve yabancı markaların bu alanda ağırlıklarını koruması ile üniversitesiz bu işler yapılmaz.
Diploma olmadan çok iyi bir yazılımcı olunabilir.
sadece ciddi sorumluluk isteyen projelerde yazılımının altına imza atamazsınız. imza atabilmeniz için belli bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. diplomasız, bir bankaya ya da tüm ülkeyi ilgilendiren konularda devlette bir yazılım yapamazsınız.

Diploma olmadan çok iyi bir yazılımcı olunabilir.
Sadece ciddi sorumluluk isteyen projelerde yazılımının altına imza atamazsınız. İmza atabilmeniz için belli bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. Diplomasız, bir bankaya ya da tüm ülkeyi ilgilendiren konularda devlette bir yazılım yapamazsınız.

Bu mevzu şeye döndü ilkokul mezunu patron ve oxford okumuş işçi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı