Yazılımcılık sektörü bitti/bitecek mi?

Artık her önüne gelen yazılımcı olmaya çalıştığı için ve de yapay zeka bu sektöre aşırı sert bir giriş yaptığı için bittiğine/bitmesine çok yakın olduğuna inanıyorum. Yanılıyor muyum?
Biten bişey değilde, sıradanlaşan bir şey diyelim. Bende yazılım sektöründe eskisi gibi bir şey olucağını sanmıyorum. Önüne gelen yazılım okuyor. Sıradanlaştıkça önemi azaldı.
 
Yapay zeka ile basit şeyler yapılır. her önüne gelen yazılımdan iyi para olduğunu düşünüp yazılıma başlamak ister ama 2 gün sonra bırakır. yazılım hayatımızın her anında olduğu için bitmez yani hayat biter yazılım bitmez.
 
Standart seviyede olursan yapay zeka senden iyi olursa ortalama bir işin olur ama kendini geliştirirsen ortalamanın üstüne çıkıp yapay zekadan faydalanabilirsin. Grafik tasarımda da böyle, Canva geldi grafikerlerin işi falan bitti dendi, ChatGPT geldi yine bitti dendi ama bitmedi.
Yapay zeka ile bir yere kadar oluyor, işimize yarıyor araç gibi kullanıyoruz. Yapay zekanın şöyle eksisi olur bir şirkette işe başlarsın 100 personelin 70'ini çıkarırlar yapay zeka ile aynı seviyede iş gördükleri için, kalan 30'u da deneyimliler olur, canlı kanlı tecrübeli birine proje vereceği yere yapay zekaya kimse iş bırakmaz, bunlar basit işler olur.
 
Son düzenleme:
Artık her önüne gelen yazılımcı olmaya çalıştığı için ve de yapay zeka bu sektöre aşırı sert bir giriş yaptığı için bittiğine/bitmesine çok yakın olduğuna inanıyorum. Yanılıyor muyum?

Yazılım sektörü daha da büyüyecek. O iki video izleyip ben yazılımciyim diyen tayfa daha düzgün hesap makinesi kodu bile yazamazlar. Yapay zeka da suanlik emekleme aşamasında bile değil. Yapay zekayı yazılımı bilen biri işe yarar şekilde kullanabilir. Öbür türlü 10 satırlık kodda 50 farklı hata ayiklamakla uğraşır ki onu da beceremez zaten.
 
Dönerci dükkanı açmıyorsun sonuçta, kendini ne kadar geliştirir diğerlerine fark atarsan o kadar önün açılır ve kazanırsın. Ayrıca zekide bir insan olman lazım, çok para var diye bu işi yapan adam ne kadar üretken olur onu da sorgulamak lazım.

Yapay zeka kendi kendini doğurmadı herhalde, onu da üreten insanlar sonuç olarak. Dolayısıyla bitecek gibi değil şu anlık.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı