Yazılımda alan kararı verememek

TheDexuS

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli alan değiştiriyorum bir türlü bir tanesine karar veremedim. Frontend geliştirdim, oyun, mobil uygulama vs falan geliştirdim ama bir türlü karar veremiyorum. Bunun aslında sormak istediğim şey bunun nedeni. Neden oluyor bu herkes mi yaşıyor bunu? Veya tam bir alanda nasıl karar veriyoruz? Bana yardımcı olursanız çok makbule geçer.

En çok neyden zevk alıyorsan ve o alanda iyi olduğunu düşünüyorsan ondan devam et hocam. Kendini sürekli geliştirebileceğin bir alan olduğu için oluyor öyle, çoğu kişi yaşıyor. Ancak her şeyi az bilmektense bir şeyi tam olarak öğrenip diğer alanları hobi olarak yapmanın sana daha iyi getirisi olacağını düşünüyorum kendimce.

Hangisini daha kolay yapabiliyorsan ya da yaparken daha fazla zevk alıyorsan onu seçmelisin. Eğer ki herhangi birinde büyük bir proje yapıp yapmaktan bıkmasadıysan o projeyi yaptığın alanda gidebilirsin.

Neden oluyor bu herkes mi yaşıyor bunu?
Tüm alanlara ilgi duymaktan. Çok normal.

Veya tam bir alanda nasıl karar veriyoruz?
O alan seni bulur genelde. Şimdi belirttiğin alanlarda az çok bilgi sahibisin. Önüne bir fırsat çıkacak ve o alana odaklanacaksın.
Kendi hikayemden örnek vereyim;
Ben full oyun üzerine gelişirken, freelance takılmak için Web alanına yöneldim. Yöneldikten birkaç ay sonra, işler o kadar yoğunlaştı ki. Maddi olarak o zamanlar aşırı tatmin etmeye başladı. Bende haliyle oyun alanından kopmaya başladım (En son yapacağım oyunu burada konu olarak açmıştım). Bu kopukluk 3 yıldır devam ediyor. Unity ve unreal bilgim neredeyse köreldi. Ama web alanında artık başlangıç düzeyinde değilim.

Bu hikayeden yola çıkarsak cevabı almış olmalısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı