Yazılımda bireysel gelişim nasıl takip edilir?

1-2 dille hepsini mi yapacaksın?

Daha yürümeyi öğrenmeden koşmayı hatta uçmayı öğrenmek istiyorsun. Daha hiç başlamadan tüm alanlara yönelirsen üzgünüm ama hiç bir şey yapamazsın.

İlk önce alanını seçmeli ve "programlama nedir?" onu öğrenmelisin.

Hocam C# ile web programlayabilir (ASP.net), Xamarin framework'üne geçip mobil programlayabilir, masaüstü geliştirebilir. Ayrıca C# öğrenen kişi diğer birçok dile geçerken çok daha az zorlanır. Gerek syntax gerek diğer konular olsun.
Bu nedenle bu tavsiyeyi verdim.

1-2 dille hepsini mi yapacaksın?

Daha yürümeyi öğrenmeden koşmayı hatta uçmayı öğrenmek istiyorsun. Daha hiç başlamadan tüm alanlara yönelirsen üzgünüm ama hiçbir şey yapamazsın.

Yok arkadaş nelerde iyileşmek istediğimi sormuş madem hepsi olmuyor masa.

Oyun o zaman.

Tamam da hocam yine de arkadaşın hangi bölümü istediğini bilmeden dil önermek yanlış. Ayrıca Web programlamaya başlangıç için (HTML, CSS, JS bilindiğini var sayıyorum) en iyi dil kim ne derse desin PHP'dir. Dilin sevilip sevilmemesi çok önemli değil, yeni başlayanlar için en kolayı odur.

Yeni başlıyorsan büyük ihtimalle oyun motorlarını kullanacaksın. Unity, Unreal ve Godot arasından birini seç ve öğrenmeye başla. Tabi ondan önce bu motorların hangi dili kullandığını bilip o dili öğrenmen lazım.

• Godot -> Python
  • Unity -> C#
  • Unreal -> C++

B

Hiçbirini bilmiyorum o zaman C# öğrencem sonra Python sonrada C++

Hiçbirini bilmiyorum o zaman C# öğrencem sonra Python sonrada C++
Hayır. Ben sana hepsini öğren diye bir şey dedim mi? Yazdıklarımı iyi okuman lazım. Bu motorlardan birini seç ve öğren. Zaten öğrenirken ki bilgilerinle gelecek adımında ne yapacağını sen daha iyi bileceksin.

Zaten hepsini tekde öğrenmiycem yavaş yavaş yazılım için birçok dil bilmek gerekiyor diye okudum önce birini sonra iyice öğrendikten sonra ötekini.

Zaten hepsini tekde öğrenmiycem yavaş yavaş yazılım için birçok dil bilmek gerekiyor diye okudum önce birini sonra iyice öğrendikten sonra ötekini.
Çok dil bilmek önemli değil, bu sektörde bilgi kirliliği çok fazla var o yüzden her okuduğuna inanma. Çok dilden önemli olan şey senin matematik bilgin, algoritma yeteneğin ve düşünce biçimin.

Önce birini sonra ötekini diye de bir şey yok, yazılım dili öğrenmek Pacman oynamak gibi bir şey değil. Tamam C# öğrendim şimdi sıra Python'da diye bir mantık yok. C# Öğrendiysen onunla ilgili deli gibi proje geliştirmen lazım, uygulamalar yazman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…