Yazılımda hangi alana yönelmeliyim?

Herkesin kendi tercihi olduğunu biliyoum fakat hiçbir fikrim olmadanda bir yol haritası çizmek istemiyorum.tecrübesi/Bilgisi olanlar en azında "şu alanın geleceği var, iyi bölüm diğerlerine göre rahat" gibi - ve + yönlerine göre objektif bir şey önerir misiniz?

Bunu biz söyliyemeyiz. Zaten iyisi kötüsünü bize soruyorsanız hiç bu işe başlamayın. Yine de ilginizi çeken tüm bölümlere yavaş avaş göz atın ve bir şeyler yapmaya çalışın.

Ona karar veremiyorumda işte, artık zamanla bulurum bir şey.

Umarım aklınızda "Kolay Para" lafı geçmiyordur.

Ona karar veremiyorumda işte, artık zamanla bulurum bir şey.
Peki neden yazılım ? ve bu yazılım fikri nasıl aklınıza geldi. Örn: Mobil oyun oynarken ben de mi yapsam, web sitesinde gezinirken nasıl yapıyolar bunu, son olarak bu işte çok para var (bunu hiç duymamış olayım).

Umarım aklınızda "Kolay Para" lafı geçmiyordur.
Şunu duyunca terlikle kovalayasım geliyo yemin ederim.

Bilgisayarın donanım kısmına ilgim vardı çocukluğumdan gelen, genelde teknolojiye, alakası var mı bilmem ama aldığım her oyuncağı bilgisayarı içini açar devre elemanlarına parçalarına bakar ve nasıl çalıştığını anlamaya çalışırdım, bilgisayarın donanım kısmını halledince donanım parçalarının nasıl çalıştığını merak etmeye başladım. Öyle başladı diyebilirim.

Bilgisayarın donanım kısmına ilgim vardı çocukluğumdan gelen, genelde teknolojiye, alakası var mı bilmem ama aldığım her oyuncağı bilgisayarı içini açar devre elemanlarına parçalarına bakar ve nasıl çalıştığını anlamaya çalışırdım, bilgisayarın donanım kısmını halledince donanım parçalarının nasıl çalıştığını merak etmeye başladım. Öyle başladı diyebilirim.

13 yaşımda televizyonumuzu bozzdum kurcalarken :) ve birçok oyuncak, bilgisayar ve telefon. En büyük etken merakım yazılım için.

Daha iyi soru buna biz mi karar vermeliyiz sen mi?
Nasıl çalıştığına ilgin varsa Bilgisayar Mühendisliği ya da Elektrik Mühendisliğine göz at.

13 yaşımda televizyonumuzu bozzdum kurcalarken :) ve birçok oyuncak, bilgisayar ve telefon. En büyük etken merakım yazılım için.
Bunun yazılım ile alakası yok denecek kadar az donanım , elektrik elektronik,bilgi işlem,devre elemanları kısmını halledin. Yanına da c veya c++ dillerini öğrenin c bile belli bir seviyeye kadar işinizi görür.

Sınav puanım yetse makine okurdumda 1.sınıf bilg programcığındayım şu an, DGS ile yazılım müh. Geçeceğim.

Biraz deneyim edin o zaman. Mesela ben Front End kımında HTML, CSS ile tasarım yaparken deliriyorum yapamıyorum. Mobil kısmına da girdim ama pek düşünmüyorum şu an. Yapay Zekadan ilerliyorum TR için riskli olduğunu bildiğim halde. Front End kısmında çok fazla iş ilanı görüyorum son zamanda.

Sınav puanım yetse makine okurdumda 1.sınıf bilg programcığındayım şu an, DGS ile yazılım müh. Geçeceğim.
Derslerin de hangi dili öğretiyor iseler o dilin syntax ı nı iyi öğren, yanına python,c,c++ ve devre elemanları kısmını katmaya çalıs.Not: Hepsi bir anda olmayacak zamanla fikrin değişecek zaten.

bana sorarsan yapay zeka çünkü gelecekte bu çok işe yarayacak.
Bana bu da saçma geliyor.Herkesin aklına ilk gelen yapay zeka herkes yapay zekaya yönelirse ve yapay zekanın kod yazma vsvs işlemleri kendi yaptığını hesap edersek.Kendi kendine lehim vs yapacak duruma gelmesi mümkün mü ?. Yapay zeka kendi beynini belki progamlaya bilir fakat mekanik ve donanım kısmını halledebilirmi ?. Ve zamanla bu bölüme sınıf öğretmenliği gibi çokca geciş olunca açıkta kaç kişi kalır ?.Sadece popüler olduğu için değil de ne yapabilirim , ne üretebilirim bunun için bana ne lazım a bakmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı