Yazılımda hangi alanda ilerlenmeli?

Baktımda pek anlamadım hocam? ODTÜ ile ilgili bilgiler müfredat genel bilgiler falan var?

Buradaki müfredattaki gibi mi ilerlememi istiyorsunuz?
Temel muhendisligin parcalari bunlar. Programlama, veri saklama, isletim sistemleri, dosya sistemleri, daginik sistemler, computation theory vs.

Bu bilgilerin tamami online erisilebilir olsa da universite catisi altinda olmadan saglikli ogrenilebilecegini dusunmuyorum.

Temel muhendisligin parcalari bunlar. Programlama, veri saklama, isletim sistemleri, dosya sistemleri, daginik sistemler, computation theory vs.

Bu bilgilerin tamami Online erisilebilir olsa da universite catisi altinda olmadan saglikli ogrenilebilecegini dusunmuyorum.

Verimli olmasa da öğrenebileceğimi düşünüyorum. Bunları büyük ihtimalle c/c++ gibi dillerde yapıyorlar çünkü orada da C programming var. Bende öyle mi başlayayım?
Nasıl bir yol izlememi ya da nasıl başlamamı önerirsiniz?

@bitwise

Son düzenleme:
Verimli olmasa da öğrenebileceğimi düşünüyorum. Bunları büyük ihtimalle c/c++ gibi dillerde yapıyorlar çünkü orada da C programming var. Bende öyle mi başlayayım?
Nasıl bir yol izlememi ya da nasıl başlamamı önerirsiniz?

@bitwise

Malesef, bana gore 16 yasindaki birisinin fakulteye hazirlanmasina alternatif bir yontem yok.

X kanalini takip et, Y kaynagina goz at gibi cevaplar almayi umuyorsun muhtemelen ama onlar bana gore yontem bile degiller. Aksini dusunen varsa ondan dinlemek gerekiyor.

Yazılıma başlamak istiyorum; daha doğrusu zaten temel düzeyde bir şeyler biliyorum. Blender'da ufak Low-poly modeller yapabiliyorum ağac gibi. C# bilgim var ve şu an Unreal Engine ile kendimi geliştirmeye başladım. Ancak, hangi alanda ilerlemem gerektiği konusunda hala tereddüt yaşıyorum. Açıkçası ne yapmak istediğimi tam olarak bilmiyorum. Ne yapacağıma karar veremediğim için buraya danışmak istedim. Sizin fikirlerinizi de almak istiyorum. Sevdiğim bir işi yapmak en büyük dileğim. Yazılım geliştirmeyi genel olarak eğlenerek yapıyorum; bazen motivasyonum düşse de, sonuç beni mutlu ediyor ve bu alanı seviyorum.
Babamda gömülü sistemler mühendisi şu anda elektrikli araçlar için şarj cihazı üretiyorlar onun sayesinde aslında bu hevesi kaptım.
Bilindik programlar kullan videolar izle ve sana daha kolay geldiği yere yönel sonra diyer yerlerede yönelirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı