Yazılımda hangi alanda ilerlenmeli?

Bilmiyorum ya. Derslere her çalıştığımda sıkıntıdan öleceğim gibi oluyor. Matematik fizik falan seviyorum derslerede katılıyorumda diğer dersler falan tırt.
Diğer dersler zaten tırt. Sana lazım olanlarda iyisin demek ki. Bu üniversite sınavlarında son durum ne bilmiyorum, hepsini mi çözmek gerekiyor? Bizim dönemde ilk sınavda hepsinden 2. sınavda sadece sayısal çözüyorduk. Eğer hala öyle ise zaten halledersin, dersleri salma yeter.

Üniversiteye gidene kadar çalışabilirsin tabii ki. O da sana kalmış aslında. Ne ile uğraşmak istiyorsun, söylersen yönlendirmeye çalışırım.
  • Web Uygulamaları
  • Statik Web Siteleri
  • Mobil Uygulamalar
  • Desktop Uygulamaları
  • Gömülü Yazılım
  • Gömülü Linux Uygulamaları
Liste uzar, senin aklında başka bir şey varsa onu söyle. Elektronik tarafta temel yoksa zaten bir şey yapamazsın şu an.

Diğer dersler zaten tırt. Sana lazım olanlarda iyisin demek ki. Bu üniversite sınavlarında son durum ne bilmiyorum, hepsini mi çözmek gerekiyor? Bizim dönemde ilk sınavda hepsinden 2. sınavda sadece sayısal çözüyorduk. Eğer hala öyle ise zaten halledersin, dersleri salma yeter.

Üniversiteye gidene kadar çalışabilirsin tabii ki. O da sana kalmış aslında. Ne ile uğraşmak istiyorsun, söylersen yönlendirmeye çalışırım.
  • Web uygulamaları.
  • Statik web siteleri.
  • Mobil uygulamalar.
  • Desktop uygulamaları.
  • Gömülü yazılım.
  • Gömülü Linux uygulamaları.
Liste uzar, senin aklında başka bir şey varsa onu söyle. Elektronik tarafta temel yoksa zaten bir şey yapamazsın şu an.

Biraz kararsızım aslında. Oyun geliştirmedemi yoksa gömülü sistemlerdemi uğraşsam. Evde bir sürü babamın tasarladığı Linux kartlar var onları falan denemekde istiyorum.

Temelden kastıntam ne bilmiyorum ama Arduino tarzı şeyler denemiştim. Rashberry e param yetse akıllı ev sistemini yapmak istiyordum onunla ama alamadım.

Biraz kararsızım aslında. Oyun geliştirmedemi yoksa gömülü sistemlerdemi uğraşsam. Evde bir sürü babamın tasarladığı Linux kartlar var onları falan denemekde istiyorum.

Temelden kastıntam ne bilmiyorum ama Arduino tarzı şeyler denemiştim. Rashberry e param yetse akıllı ev sistemini yapmak istiyordum onunla ama alamadım.
Temelden kastım basit devre tasarımı yapabilecek seviyede olmak. Ardunio dediğin şeyi kimse ciddiye almaz iş dünyasında.

Oyun tarafında Unreal Engine için çok sağlam C++ bilgisi lazım. Blueprint'ler ile bir yere kadar oluyordu ben en son baktığımda. Unity için de C# bilgisi gerekli. Elbette video falan izleyerek belli şeyler yaparsın ama kendin özgün bir şey geliştirmek istediğin zaman yapamama ihtimalin yüksek.

Temelden kastım basit devre tasarımı yapabilecek seviyede olmak. Arduino dediğin şeyi kimse ciddiye almaz iş dünyasında.

Oyun tarafında Unreal Engine için çok sağlam C++ bilgisi lazım. Blueprint'ler ile bir yere kadar oluyordu ben en son baktığımda. Unity için de C# bilgisi gerekli. Elbette video falan izleyerek belli şeyler yaparsın ama kendin özgün bir şey geliştirmek istediğin zaman yapamama ihtimalin yüksek.

Udemy'de kurs almıştım UE C++ üzerine ona başladıydım ufakdan en son ama işte kararsız kaldım hangi alanda ilerliyceğim hakkında.

Udemy'de kurs almıştım UE C++ üzerine ona başladıydım ufakdan en son ama işte kararsız kaldım hangi alanda ilerliyceğim hakkında.
Senin karar vermen lazım ona. Temelde şöyle;
  • Gömülü üstüne ilerlemek istersen C ve C++ öğrenmen lazım. Elinde hazır Arduino varmış. O senin için bir başlangıç olabilir. Zaten tonla örnek de bulursun.
  • Oyun motorları için de yukarıda yazdığım dilleri öğrenmen lazım (C++ ve C#).
Şimdi yapacağın işleri çok anlamadan yapmış olacaksın çünkü temelin yok ama hiçbir şey yapmamaktan da iyidir. Üniversiteye girene kadar en azından syntax'leri öğrenmiş, belli birkaç şey geliştirmiş olursun. Üniversiteye gidince hele bir de mezun olunca zaten ne neden yapılıyormuş hepsini otomatik anlarsın, aydınlanma gelir. :)

Senin karar vermen lazım ona. Temelde şöyle;
  • Gömülü üstüne ilerlemek istersen C ve C++ öğrenmen lazım. Elinde hazır Arduino varmış. O senin için bir başlangıç olabilir. Zaten tonla örnek de bulursun.
  • Oyun motorları için de yukarıda yazdığım dilleri öğrenmen lazım (C++ ve C#).
Şimdi yapacağın işleri çok anlamadan yapmış olacaksın çünkü temelin yok ama hiçbir şey yapmamaktan da iyidir. Üniversiteye girene kadar en azından Syntax'leri öğrenmiş, belli birkaç şey geliştirmiş olursun. Üniversiteye gidince hele bir de mezun olunca zaten ne neden yapılıyormuş hepsini otomatik anlarsın, aydınlanma gelir. :)

Tamamdır hocam sağ olun. Bir de merakdan soruyorum becerebileceğimden değil ama ben bunu nasıl kullanabilirim? Babamın yaptığı kartlardan biri. Üst seviye bir şey herhalde çalıştırmayı bile beceremeyebilirim ama gene de sorayım dedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-10-25 at 23.06.20.jpeg
    WhatsApp Image 2025-10-25 at 23.06.20.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 2
Tamamdır hocam sağ olun. Bir de merakdan soruyorum becerebileceğimden değil ama ben bunu nasıl kullanabilirim? Babamın yaptığı kartlardan biri. Üst seviye bir şey herhalde çalıştırmayı bile beceremeyebilirim ama gene de sorayım dedim.
Baban yüksek ihtimalle anakartı tasarlamış, üstündeki SoM modülü hazır çünkü. Ayrıca bir de haberleşme kartı var, yüksek ihtimalle 4G LTE modülü. Zaten harici SIM kartı bağlantısı için konektör falan da koymuş. Baban kartın besleme değerlerini biliyordur. Ona sorarsan sana hangi güç kaynağını kullanman gerektiğini söyler. Çalıştırırsın yapamayacağın bir şey değil ama yüksek ihtimalle ya boş bir Linux tabanlı OS koşuyordur ya da özel bir uygulama çalışıyordur, çok müdahale edemeyebilirsin sıfırlamadan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı