Hocam mesela orta düzey ingilizceye sahibim yabancı biriyle maksimumum derdimi anlatacak kadar konuşabilirim birisi çıkıp "Yazılıma başlamadan önce ingilizceyi tam olarak oturt ingilizce kursuna yazıl sonra başla yoksa mümkün değil öğrenemezsin bütün kaynaklar ingilizce" falan demişti forumda 3 sayfa tartışmıştık. Bence ingilizce terimleri ve cümle yapısını bilecek kadar biliyorsak yeterli oluyor ama profosyonel yazılımcı olacaksak gerçekten C1 seviye gerekebilir çünkü kaynak kısıtlamaları var.
Hocam mesela orta düzey İngilizceye sahibim yabancı biriyle maksimumum derdimi anlatacak kadar konuşabilirim birisi çıkıp "yazılıma başlamadan önce İngilizceyi tam olarak oturt İngilizce kursuna yazıl sonra başla yoksa mümkün değil öğrenemezsin bütün kaynaklar İngilizce" falan demişti forumda 3 sayfa tartışmıştık. Bence İngilizce terimleri ve cümle yapısını bilecek kadar biliyorsak yeterli oluyor ama profesyonel yazılımcı olacaksak gerçekten C1 seviye gerekebilir çünkü kaynak kısıtlamaları var.
Evet hocam bende dediğinize katılıyorum şahsen bende şu an yazılımda öğrenme aşamasındayım ve ortalama düzeyde İngilizce bildiğim için çok sıkıntı olmuyor dediğiniz gibi çok üst düzey değil ama iş görecek kadar bilmek iyi oluyor. Zaten öğrenme sürecinde İngilizceye de ağırlık verir öğrenecek kişi bende bu şekilde ilerliyorum.
Mesele kaynak da degil yalnizca. Yabanci muhendislerle ortak proje gelistireceksin, fikir ayriliklari olacak kendini profesyonel sekilde ifade etmen gerekecek. Sunum yapacaksin, meslekte ilerledikce konusmaci olacaksin. Immm ummm diye konusan adami kimse dinlemez 30 saniyeden fazla.
Alaninda uzman bu kadar insanin farkli ulkelerde calisabildigi bir meslekte Ingilizce olmaksizin da yol katedilebilecegini kim hangi akilla iddia edebiliyor onu ben de bilmiyorum. Matematik ve Ingilizce bu isin temelidir.
Her ikisi olmadan da program yazilabiliyor ve daha ufak marketlerde az cok para da kazanilabiliyor. Sanirim kafa karistiran bu kisim. Krampon olmadan futbol oynanabilecegi gibi.