Yazılımda nasıl gelişilir?

@egerdn tamam hocam teşekkürler, bence proje bazlı ilerlemek lazım ki mavi yakalılar kadar az kazanmayalım.

Hocam bu arada lütfen gereksiz mesajdan ban yemeyeyim size yardım etmek için atıyorum bu videoları

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yazılımla ilgilenen bir insanın kesinlikle bu 2 videoyu izlemesi lazım sizde bir bakın hocam durum içler acısı gerçekten.

Forumda ne zaman yazılıma başlamak gelişmekle ilgili konu açılsa her zaman münazaraya evriliyor.

İngilizce şart/ İngilizce Şart değil
Yapay zeke hepsini bitirecek/ Bitirmeyecek
Pythondan başla/ Hayır webden başlasın

Benim tavsiyem full YKS'ye odaklanman üniversitede halledersin.

Yine başlıyoruz sanırsam :D bir ara forumda birileri Python'dan başla yazmıştı farklı biri de web daha uygun demişti aklıma geldi yazdım.

Teşekkürler hocam. Ben gerçekten bilmediğimden sordum yoksa tartışma tarzı bir amacım yoktu.

Ha bir de hocam İngilizce nasıl şart değil onu anlayamadım yazdığımız kodlar bile İngilizce.

Teşekkürler hocam. Ben gerçekten bilmediğimden sordum yoksa tartışma tarzı bir amacım yoktu.

Ha bir de hocam İngilizce nasıl şart değil onu anlayamadım yazdığımız kodlar bile İngilizce.
Hocam mesela orta düzey ingilizceye sahibim yabancı biriyle maksimumum derdimi anlatacak kadar konuşabilirim birisi çıkıp "Yazılıma başlamadan önce ingilizceyi tam olarak oturt ingilizce kursuna yazıl sonra başla yoksa mümkün değil öğrenemezsin bütün kaynaklar ingilizce" falan demişti forumda 3 sayfa tartışmıştık. Bence ingilizce terimleri ve cümle yapısını bilecek kadar biliyorsak yeterli oluyor ama profosyonel yazılımcı olacaksak gerçekten C1 seviye gerekebilir çünkü kaynak kısıtlamaları var.

Hocam mesela orta düzey İngilizceye sahibim yabancı biriyle maksimumum derdimi anlatacak kadar konuşabilirim birisi çıkıp "yazılıma başlamadan önce İngilizceyi tam olarak oturt İngilizce kursuna yazıl sonra başla yoksa mümkün değil öğrenemezsin bütün kaynaklar İngilizce" falan demişti forumda 3 sayfa tartışmıştık. Bence İngilizce terimleri ve cümle yapısını bilecek kadar biliyorsak yeterli oluyor ama profesyonel yazılımcı olacaksak gerçekten C1 seviye gerekebilir çünkü kaynak kısıtlamaları var.

Evet hocam bende dediğinize katılıyorum şahsen bende şu an yazılımda öğrenme aşamasındayım ve ortalama düzeyde İngilizce bildiğim için çok sıkıntı olmuyor dediğiniz gibi çok üst düzey değil ama iş görecek kadar bilmek iyi oluyor. Zaten öğrenme sürecinde İngilizceye de ağırlık verir öğrenecek kişi bende bu şekilde ilerliyorum.

ama profosyonel yazılımcı olacaksak gerçekten C1 seviye gerekebilir çünkü kaynak kısıtlamaları var

Mesele kaynak da degil yalnizca. Yabanci muhendislerle ortak proje gelistireceksin, fikir ayriliklari olacak kendini profesyonel sekilde ifade etmen gerekecek. Sunum yapacaksin, meslekte ilerledikce konusmaci olacaksin. Immm ummm diye konusan adami kimse dinlemez 30 saniyeden fazla.

Alaninda uzman bu kadar insanin farkli ulkelerde calisabildigi bir meslekte Ingilizce olmaksizin da yol katedilebilecegini kim hangi akilla iddia edebiliyor onu ben de bilmiyorum. Matematik ve Ingilizce bu isin temelidir.

Her ikisi olmadan da program yazilabiliyor ve daha ufak marketlerde az cok para da kazanilabiliyor. Sanirim kafa karistiran bu kisim. Krampon olmadan futbol oynanabilecegi gibi.

Hocam bu arada lütfen gereksiz mesajdan ban yemeyeyim size yardım etmek için atıyorum bu videoları.

Yazılımla ilgilenen bir insanın kesinlikle bu 2 videoyu izlemesi lazım sizde bir bakın hocam durum içler acısı gerçekten.

@Kasım_0 hocam izlemiştim bunları ben :D,burada durum çalışılan yere göre bayağı değişiyor. Buradaki arkadaş mobbinge uğruyor mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı