Benim önerim o iğrenç Microsoft ve otistik Bill Gates'in teknolojilerinden uzak durmaktır. Java ve onun etrafında dönen teknolojiler benim gözümde en iyisidir. Dasdandiksoft Bindows değil macOS olsa çok iyi olur para varsa tabi. İngilizce, sorun çözme yeteneği ve matematik bilgisi aşırı önemlidir. Ancak bunlar olmadan da yapılabilir. Bence çok ileri seviye yapay zeka, ML, DL gibi algoritmalarda matematik bilgisi gerekiyor. Normal bir projede bence 4 işlem bilen herkes yapabilir. İngilizceye gelince A1 seviyesi bile olsa teknik dokümentasyonu takip edecek kadar olsa yine yeter ki bende böyle bir bilgiye sahibim. Benim tavsiyem başta bir teknoloji belirlemek ve farklı teknolojilere atlamadan sadece o alanda ilerlemek. Bir doktor aynı anda hem göz, hem diş, hem kulak burun boğaz doktoru olamaz tek bir ihtisas alanı vardır. Yazılımda gelişmek isteyenler tek bir alana yönelip onunla ilgili her şeyi derinlemesine öğrenmelidir. Premium kurslar alıp, kitaplarını okuyup, notlarını defterlere alıp, öğrendikleriyle proje yapmalıdır. Projeler çıktıkça AWS, Azure, GCP gibi ortamlarda yayınlamalıdır, böylelikle Cloud bilgiside oluşur. Benim kurs tavsiyem John Thompson, Amigoscode ve Mimar Aslan'dır. Ben Java'cı birisiyim. Microsoft'dan nefret eder hatta kin duyarım. Önce Java SE öğrenilmeli. Algoritma konusunda kişi kendini geliştirmeli. En azından bir ürettiği sayıyı bir daha üretmeyecek algoritma yazacak kadar bilmeli. İç içe forlar, while'lar, if'ler, vs... Java Veri Yapıları, Java Server Faces, Java Server Pages, Swing, JavaFX, Restful, SOAP, JSON, XML, MySQL, PostgreSQL, Oracle, PL/SQL, Web API, Microservices, Spring Framework, Spring Boot(Web, Security, JWT, Cloud, Batch, Data JPA), JPA/Hibernate, IoC, DI, Liquibase, Flyway, Maven, Gradle, Docker, Kubernetes, Git, GitHub, OOP, SOLID, Unit Test, TDD öğrenilmeli. Tüm bunlar bir anda olmayacak elbet. Hiç bırakmadan ömrünü bu işe vermelisin. Uzun sürece yayarak halı gibi dokumalısın. Bunları öğrenip sürekli olarak proje geliştirmeli GitHub'ında paylaşmalısın. README.md dosyasında proje görselleri ekleyip açıklamalarını yazmalısın. Tüm bunları yaparken yapay zeka işlerini kolaylaştıracak ancak tembelliğe alıştırdığı için öğrenmeyi zorlaştırabiliyor veya kişinin öğrenmediği halde öğrendiğini zannettirebiliyor buna da dikkat etmek lazım. Ben mühendis değilim lise web programcılığı, yüksek okul bilgisayar programcılığı mezunuyum. 150 civarı kurs bitirdim, Tobeto, BTK Akademi, Bilge Adam, ÇASGEM gibi yerlere hak kazandım. ÇASGEM'de Murat Yücedağ hocadan Full Stack .NET Core kursu aldım 210 saat 40 gün. En iyi öğrencim lafını duydum. Okuldaki hocalarımdan da en "iyi öğrencilerimdensin", "çok iyi kod yazıyorsun", "senden olur" cümlelerini duydum. Mühendis olamadım ama öğrencilik konusunda aşırı iyiyim ve bu yorumu profesyonel bir öğrenci olarak yazıyorum. Kendimi de asla uzman gibi görmüyorum asla da görmeyeceğim. Pişmiş, olmuş gibi hissetmek gelişmeyi durdurabilir kişi kendini yeterli görebilir kendini yeterli görmek bence tehlikelidir.
@TheAny niye beğenmedin kardeşim sıkıntı nerede? Çözelim hemen!