Yazılımda nasıl uzman olunur?

Epey erken başlamışsın. Normalde kimseye kurs önermem ama şuan ne yapacağını bilmediğin ve yaşın küçük olduğu için kurs izlemeni öneririm. Tabi önce ne yapmak istediğine karar ver. Oyun mu yapacaksın Website mi kodlayacaksın vb. önce bunu cevaplamalısın. Yazılım öğrenmek istiyorum çok genel bir terim, eğer sorunu daraltırsan işin daha kolay olur.

Epey erken başlamışsın. Normalde kimseye kurs önermem ama şuan ne yapacağını bilmediğin ve yaşın küçük olduğu için kurs izlemeni öneririm. Tabi önce ne yapmak istediğine karar ver. Oyun mu yapacaksın Website mi kodlayacaksın vb. önce bunu cevaplamalısın. Yazılım öğrenmek istiyorum çok genel bir terim, eğer sorunu daraltırsan işin daha kolay olur.
Hocam ben daha çok Apple tarafında yazılım geliştirmek istiyorum. Yani iOS ve macOS'de çalışan uygulamalar yapmak istiyorum. Mac alma kısmı sorun değil, hackintosh yaparım. 🙂 Bunun için Swift ve Objective-C gerekiyordu galiba.

Hocam ben daha çok Apple tarafında yazılım geliştirmek istiyorum. Yani iOS ve macOS'de çalışan uygulamalar yapmak istiyorum. Mac alma kısmı sorun değil, hackintosh yaparım. 🙂 Bunun için Swift ve Objective-C gerekiyordu galiba.
iOS kısmını hiç bilmiyorum açıkçası daha önce ilgilendiğim bir alan değil. Objective-C artık eskisi kadar kullanılmıyor diye duydum.

iOS kısmını hiç bilmiyorum açıkçası daha önce ilgilendiğim bir alan değil. Objective-C artık eskisi kadar kullanılmıyor diye duydum.
Evet hocam hatta Swift'i duyurmuşlardı WWDC 2015'de galiba. 2014'de olabilir tam hatırlamıyorum. Çok kullanmıyorlar artık. Swift daha çok kullanılıyor.

Dostum öncelikle kendine alan belirlemelisin. Herhangi bir programlama dilinden daha önemli olan şey senin yapacağın iştir. Eğer Front-End'de kendini geliştirmek istiyorsan ilk etapta HTML, CSS(Freamwork olarak Bootstrap), JavaScript( jQuery), React gibi alanlarda kendini geliştirebilirsin. Back-End'çi olmak istiyorsan JavaScript'ini iyice geliştirip Node.JS'e ya da Python öğrenicem dersen Django'ya girişebilirsin. Android istiyorsan da Java ve XML'e hiç girme, Andorid yakın zamanda full Kotlin destekli olacak. Arayüz bile XML yerine Kotlin'le yazılacak. iOS istiyorsan Swift'ten başka bir alternatifin yok zaten. Demem o'dur ki sen önce kendine bir alan seç, Front-End-Back-End gibi alanları araştır hangisi sana yakın geliyorsa o alanda ilerle. Kurs kısmına da gelirsek; olabildiğince Türkçe kaynaklardan uzak dur, İngilizceni geliştir. Angela Yu ve Atil Samancioglu'nun derslerine bakabilirsin. Şimdiden hayırlı olsun, umarım istediğin gibi bir alanda uzmanlaşıp sevdiğin işi yaparsın..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı