Yazılımda yapay zeka için başlangıç önerileri

babylade

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1. sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Şu anda C programlama görüyoruz. Düşük puanlı bir devlet üniversitesinde okuyorum. Sınavın ikinci kısmında 80 soruda 58 net yaptığım halde hüsrana uğradım.(Biyolojiden 13 soruda 3 doğrum falan vardı.)
Ben kendi açımdan konuşursam gelişmek istediğim alanlar yapay zeka, savunma sanayisi. Şu anlık bu iki alanda araştırma yapıyorum yüzeysel olarak gelecekte ikisinden birine yöneleceğimi düşünüyorum.
Ben yapay zeka derken insanlara vücut parçası yapmaktan bahsediyorum aslında. Hayalim vücudunun belli kısımları işlevsiz olan insanlara orijinal vücut parçasını aratmayacak yazılım destekli şeyler üretmek veya bu alanın bir parçası olabilmek. Anlık bir film veya kitap etkisiyle ilgim gelişerek bu alana başlamaya karar vermedim, küçüklüğümden beri fizik ve matematiğe ilgiliydim ve bölüm seçerken bir de programlama alanına açılayım dedim ve ilgimi çektiğini fark ettim. Yani bu alanı keşfetmem biraz geç oldu ama yazılımın yaşı yoktur diyenlere güvendim :) .
Aslında ben araştırmamı yaptım ve belli öneriler gördüm ama buranın da fikrini almak istedim. Bu alanda kendimi geliştirmek için okul dışında kişisel başlangıcım için dil olarak ve kaynak olarak önerileriniz varsa lütfen benimle paylaşın.
Ek olarak şu anda B1-B2 seviyesinde İngilizce konuşabiliyorum ve iş İngilizcemi geliştiriyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Savunma sanayi icin akademik degil is tecrubesi kazanmalisin. Belli okullarda okumus olman yeterli oluyor onlar icin bildigim kadariyla giriste. Ben hic calismadim fazlasini bilmiyorum.

Yapay zeka konusunda dediklerin master seviyesi isler. Yuksek ortalama yapip biyoinformatik kovala yurt disinda.

Okulda da istatistik ve matematik temelini saglam at. AI = Matematik.
Savunma sanayi icin akademik degil is tecrubesi kazanmalisin. Belli okullarda okumus olman yeterli oluyor onlar icin bildigim kadariyla giriste. Ben hic calismadim fazlasini bilmiyorum.

Yapay zeka konusunda dediklerin master seviyesi isler. Yuksek ortalama yapip biyoinformatik kovala yurt disinda.

Okulda da istatistik ve matematik temelini saglam at. AI = Matematik.

Çözüm
Savunma sanayiinde lider şirketler, yapay zekaya büyük önem veriyor. Üniversiteler arası düzenlenen yarışmalarda bile, tasarlanan cihazın otonom olmasını ve hatta yerli bir sistem geliştirilmesini bile istiyorlar.

Yapay zeka bir veri bilimi aslında. Verileri doğru şekilde sınıflandırmak, analiz etmek, işlemek ve bu veriler ile modeli doğru şekilde eğitmeye dayanıyor. Burada sanılanın aksine programlama dilinden çok matematik ortaya çıkıyor zira bu veriler belli başlı fonksiyonlara, denklemlere göre sıralanıyor, aralarındaki benzerlikler ya da farklılıklar bu matematik formüllerine/denklemlerine göre sıralanıyor.

Matematik katmadan yapacağın bir yapay zeka uygulamasında sadece müşteri konumunda olursun. Yani ya hazır bir modeli bir sisteme entegre edecek fonksiyonları yazarsın, ya da hazır bir modeli kendi amaçların için kullanmaya çalışırsın.

Tabii Savunma Sanayii dediğin için, yapay zeka bilgisinin yanında donanım tarafından da bir şeyler bilmen işine çok çok yarayacaktır. Zira bir noktada donanımla da içi içe giden bir alan.

Tüm bunlar tecrübeye bakıyor ve bunların ilk ayağı da senin üniversiteyi nasıl geçirdiğine bakıyor. Kendini geliştirip tek başına bir şeyler yapmanın yanında aktif olarak yarışmalara katılan takımların içinde de bulunman seni oldukça geliştirir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı