Yazılımı bırakmalı mıyım?

Kanka eğer diyorsan benim bi fikrim var dünyayı yerinden oynatır türkiyenin elon muskı ben olucam paypay gibi birşey kurucam parayı kırıcam falan filen diyorsan yazılımdan git; ama diyorsan birşeyleri denemek istiyorum falan hem dersi hemde yazılımı aynı anda götürüceksin, yoksa yazılımda patlarsan üniye çalışmadığın için eğitimdede patlarsın sonra sokakta seni patlatırlar.

Aga bu okul olmadan da olur diyenler oradan buradan duymuş insanlar hayır hocam okul gerçekten önemli elinde mühendislik diplomasının olması büyük bir avantaj ha sen ben mark zuckerberg gibi orijinal fikirler bulup kendi Facebook'umu kurarım diyorsan okuma kaldı ki zuckerberg harvard mezunu.

Derslerin iyi olmazsa da iş sahibi olursun ama derslerin iyi olursa daha iyi bir kazanç ve evin falan olabilir. İstediğin her şeyi alabilirsin.

Günümüz freelance sektöründe kimse acaba bu hangi üniversiteden mezun diye bakmıyor acaba hangisi işini en iyi yapıyor diye bakıyor. Benim görüşüm üniversite okunmalı fakat bir zorunluluk değil.

Üniversiteye gitmezsen hiçbir şey olamazsın adam demezler yazılımı bırak derslerine asıl hayatını kurtar cahil olma.

Üniversiteler artık bir işe yaramıyor sadece işe giriş bileti gibi düşünebilirsiniz. Bence derslerinize de biraz vakit ayırmalısınız tek bir konuda takılıp kalmak iyi değil.

Kardeşim eğer 100k üstü bir üniversiteye gittiysen dediğin doğru ama ben 30k yapıp mühendisliğe giden adamların işsiz kaldığını görmedim üniversiteler de gayet kaliteydi her üniversiteye çamur atmayın

Hocam ben o kadar kötü degilim 50 bine falan girerim belki 30 bine bile girerim ama ailem daha iyisini istiyor.

Diplomasi olmadan yazılım bilse ne faydası olacak? Belki kendi programını falan kurabilir belki onu bilemem ama. Kendi başına iş yapması da zor ekip olması gerekiyor belirli bir.

Hocam ne demek istediğimi anlamamışsınız sanırım, artık üniversiteler işe giriş belgesi "diploma" vermek dışında ne yapıyor acaba? eskiden alınan eğitim ile şu an alınan eğitim arasında uçurumlar mevcut. Ben orada derslerini de ihmal etmemesi gerektiğini söyledim. Yazılımla ilgilenebilir hobisidir sonuç olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…