Yazılımı bırakmalı mıyım?

Hocam ne demek istediğimi anlamamışsınız sanırım, artık üniversiteler işe giriş belgesi "diploma" vermek dışında ne yapıyor acaba? Eskiden alınan eğitim ile şu an alınan eğitim arasında uçurumlar mevcut. Ben orada derslerini de ihmal etmemesi gerektiğini söyledim. Yazılımla ilgilenebilir hobisidir sonuç olarak.

Ne kadar eski olduğunuzu merak ettim doğrusu ODTÜ'deki mühendislik eğitimini gördünüz mü mesela veya Boğaziçi yazılım bölümünün nasıl bir kalite verdiğini araştırdınız mı eğer gidip te rektörünün 1 makale bile yazmadığı bir üniversiteye giderse tabii ki kaliteli eğitim olmaz

Kardeşim eğer 100k üstü bir üniversiteye gittiysen dediğin doğru ama ben 30k yapıp mühendisliğe giden adamların işsiz kaldığını görmedim üniversiteler de gayet kaliteydi her üniversiteye çamur atmayın

Ablam yazılım mühendisi ve 2 yıl iş bulamadı. Hollanda'ya taşındığımızdan ilk andan itibaren hakkını alabiliyor. Aradaki farkı karşılaştırmayalım isterseniz hocam.

Ablam yazılım mühendisi ve 2 yıl iş bulamadı. Hollanda'ya taşındığımızdan ilk andan itibaren hakkını alabiliyor. Aradaki farkı karşılaştırmayalım isterseniz hocam.

Benim kuzenim de bilgisayar mühendisi onun sayesinde ben de erken yaştan yazılıma ağırlık veren biriyim ve zorlanmadan iş buldu kendisi çünkü sürekli kendini geliştirdi sadece üniversitede öğretilen ile yetinmedi zaten mühendislikte öne çıkman gereken taraf bu herkes en basitinden print komutunu veyahut değişken atamayı bilir önemli olan bunlarla birçok proje geliştirmektir.

Benim kuzenim de bilgisayar mühendisi onun sayesinde ben de erken yaştan yazılıma ağırlık veren biriyim ve zorlanmadan iş buldu kendisi çünkü sürekli kendini geliştirdi sadece üniversitede öğretilen ile yetinmedi zaten mühendislikte öne çıkman gereken taraf bu herkes en basitinden print komutunu veyahut değişken atamayı bilir önemli olan bunlarla birçok proje geliştirmektir.

Hocam ablamın yaptığı ilk proje, güneş panelleri için otomasyon sistemi yapmıştı. Web bazında olsun tasarımında olsun, alıcısı olmadı veyahut biz sizi işe alalım belirli bir süre bizimle çalışın maaşınız şu kadar şu kadar olur diye konuşuldu. Yazılım mühendisi olup print hello world yazan kitlelerden değildi yani. Sağlık olsun, umarım kimse yaşamaz bu tür durum.

Hocam ablamın yaptığı ilk proje, güneş panelleri için otomasyon sistemi yapmıştı. Web bazında olsun tasarımında olsun, alıcısı olmadı veyahut biz sizi işe alalım belirli bir süre bizimle çalışın maaşınız şu kadar şu kadar olur diye konuşuldu. Yazılım mühendisi olup print hello world yazan kitlelerden değildi yani. Sağlık olsun, umarım kimse yaşamaz bu tür durum.

Güzel kardeşim yazdığın gibi bizimle çalışın maaşınız şu kadar olsun demişler ise zaten iş bulmuş demektir buradan yazılıma gelip zengin olmak isteyenlerede konuşayım kimse ilk mezun olduktan sonra bir proje ile zengin olmaz önce bir şirkette işe gireceksin maaşlı çalışacaksın ondan sonra bir proje yaparsın ama aksi hayal ürünüdür

Güzel kardeşim yazdığın gibi bizimle çalışın maaşınız şu kadar olsun demişler ise zaten iş bulmuş demektir buradan yazılıma gelip zengin olmak isteyenlerede konuşayım kimse ilk mezun olduktan sonra bir proje ile zengin olmaz önce bir şirkette işe gireceksin maaşlı çalışacaksın ondan sonra bir proje yaparsın ama aksi hayal ürünüdür

Hocam hakkını alamadıktan sonra o işe iş demenin mantığı nedir? O zamanların yazılım mühendisleri ile karşılaştırılamayacak kadar piyasa altıydı verdikleri maaş. "Yeni mezun" diye adlandırılıp şirket projesi olarak geliştirecekler ve patent hakkını ucuzdan şirket almış olacak. Sizce mantıki bir durum mudur bu? Tabii ki gidip düşük ücretlerle çalışırım diyen varsa bu kadar emeğe yolu açık olsun :)

@Sobarlas hocam vallahi kafam karıştı. Su an yazılımı bırakıp derslere mi çalışsam yazilimila ikisini bir mi gotursem.

Şu anda YKS sınavına hazırlanan bir abin olarak tavsiyem şu an yazılım ağırlıklı ders-yazılım götür
11. sınıftan itibaren özellikle 11. sınıfın yazından itibaren fazlasıyla ders ağırlıklı ders-yazılım ilişkisini götürmelisin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı