Yazılımların resmi siteleri nasıl bulunur?

Yavuz_İzmir

Hectopat
Forumda çok kullanışlı olduğunu okuduğunuz bir program ismi öğrendiniz diyelim.
1. Resmi sitesini nasıl buluruz.(Çünkü her resmi site sadece bir uygulama yapmıyor o yüzden uygulama ismi ile bulmak zor olabiliyor.)
1. Bildiğiniz "resmi site sorgulama" sitesi var mı?
2. Güvenirliğini nasıl kontrol edersiniz?(Technopat forum yazmayın o zaten var.😎)
3. Resmi sitesini bulamadığınız uygulama için en güvendiğiniz "filehippo" benzeri site hangisidir?
4. Bazen Windows'un bilinmeyen yayıncı dediği yazılımları hangi durumlarda yüklemeliyiz.

SoftPedia kullanabilirsin. İndirmek istediğin yazılımın sayfasına giriyorsun, aşağıda orjinal sitesi bulunuyor.

Screenshot_2.png

Ekran görüntüsü_2022-03-30_19-44-36.png

Mavi ile işaretlediğim yere herhangi bir şey yazıyorum (yazılım olarak). Kırmızı olan yere bastığımda çoğu zaman resmi sitesine götürüyor.

1: Var ama inan ismini hatırlamıyorum.
2: Bazı şikayet sitelerinde kontrol edilebiliyor. (Şikayetvar değil.)
3: -
4: Dostum orijinal sitesinden kurduysan sıkıntı çıkarmaz.

1. Resmi sitesini nasıl buluruz? (Çünkü her resmi site sadece bir uygulama yapmıyor o yüzden uygulama ismi ile bulmak zor olabiliyor.)
Farklı uygulamalar yapsalar bile sitelerine ekledikleri için uygulamanın adını Google'a yazınca siteleri çıkıyor. Örneğin "Photoshop" yazdığınızda Adobe'un sitesinin çıkması gibi.
2. Güvenirliğini nasıl kontrol edersiniz?
Korsan değilse ve çeşitli yerlerde öneriliyorsa endişe edilecek bir durum yok.
3. Resmi sitesini bulamadığınız uygulama için en güvendiğiniz "filehippo" benzeri site hangisidir?
GitHub, Softonic, Softpedia, SourceForge, VideoHelp...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı