Yazım Denetimi

Tanrısal bir özellik olmuş bu forum için🤣 Yemin ediyorum sırf bunun sayesinde moderatörlerin iş yükü ve üyelerin ceza alma oranı yarı yarıya düşer🤣

Yalnız dikkatimi bir şey çekti az önce. Mesela santimetre kısaltması küçük yapılır her yerde. Yani bilimsel kısaltmalar. Büyük harf kullanılmaz pek. Bunu ayırt edebilecek bir özelliği var mı? Yani bunu santimetre ise "cm", Championship Manager ise "CM" şeklinde mesela? Çok mu zorluyorum sistemi yoksa🤔🤣

Ama özetle ellerinize sağlık, efsane olmuş.
Kullanmıyorlar ki.

Umarım kullanırsınız arkadaşlar.

Bakalım, bu mesajı düzenleyecek mi?

Bilerek hatalı yazdım üstteki cümleyi, düzenleme düğmesine bastım, gerçekten çok güzel ve başarılı çalışıyor. Zaman içerisinde geliştirilebilir.

Soru ekleriyle ilgili düzeltmeler yapılabilir, mesela "mi" ekini gördüğü zaman oradan ayırma ve cümlenin sonuna nokta yerine soru işareti koyması gibi.

Kolay gelsin. :)

Soru ekleriyle ilgili düzeltmeler yapılabilir, mesela "mi" ekini gördüğü zaman oradan ayırma ve cümlenin sonuna nokta yerine soru işareti koyması gibi.

Bu bazı sorunlara yol açabiliyor. Doğrudan tüm mi eklerini ayıramıyoruz. Bazı kelimeler ile çakışıyor, olmayacak yerlerde ayırıyor cümleyi.

Yazım yanlışları düzeltecek özellikte gelmeli. Seçenekler kolay geliyor. Nokta unutmuyorum ve büyük harfte öyle. Tek yanlışım yazım yanlışı, yani -de,da ekleri ayrımı veya bitişik yazımı düzeltilme gelse. Bu seçenekler bana göre yeterli değil. Yine yazım yanlışından ban yiyen çok olacak. Neye dikkat ederim, cümleden sonra boşluk, sonunda nokta kullanılması ve özel harflerin büyük harf ile yazılmasına dikkat ederim ama şu ayrık kelime veya virgül neye koyulması unutunca ban yiyiyoruz. Bazen telefon klavyesi yanlış yazıyor yazıları. Örn; Defter yazacağız ama büyük eli olan degter gibi yazabilir. Al sana yine ban. Bazen ne kadar dikkat etsekte gözden kaçabiliyor.

@SunSet bu sistem hali hazırda moderasyonun kullanımındaydı zaten.

Sistemin amacı kullanıcılara bir alternatif sunmak. Cezalara ya da tamamen tüm yazım yanlışlarına alternatif olarak yapılmış bir sistem değil.

Önceden nasıl yazıyorsanız, şimdi de öyle yazacaksınız.

Bu sistem de size gerektiği zaman yardımcı olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı