Yazım Denetimi

Bence güzel olmuş.
Denemek için hatalı yazıyorum umarım ceza almam. :D
Böylece moderatörlere daha az yük biner ve konular daha hızlı onaylanır.
Yine yazım yanlışı cezasından yakınanlar hatayı kendinden arasın artık normalde olması gerektiği gibi.

@SideWinder biz insanlara dil anlatım kuralları uygulamak zor, o da zor olsun bir zahmet. Ben en çok hangi cezalar aldığımı yazdım. Bu dediğim özellik gelirse, dil anlatım kuralından ceza yiyenler olmayacak ve bilmedigim bazı dil anlatım kuralları öğrenmiş oluruz. Ben bazı kelimeleri ve nokta işaretlerini dikkate almazdım, burada almaya başladım. Okullar çok iyi eğitim vermiyor ve herkes bu işe kafa yorsa hata olmaz. İlgi çekilmediği konular olunca çok ceza yiyorduk. Okulda ilgi çekici cezalar ve eğitim olsa böyle olmazdı. Okumak isteyen arkadaş zaten bu konulara hakim. En azından kelimeler anlaşır olsun ve nokta koyacak yeri bilsin yeter. O kadar da zaten dil anlatım kuralı siz moderetörler de istemez. Kendi yazısına düzeltmek isteyen kişileri ceza atılmazsa güzel olur. Hatasını kendisi görmesi ve bilgilendirilmesi güzel durum bence. @Recep Baltaş hocam bu kadar sert olmazdı o görseydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@SunSet kullanıcıların aşırı tepkileri oluyor bazen. Bunlar, konuları düzenlemekten daha zor veya üzücü oluyor.

Yazım düzenleme sistemi, esasen "yanlış yazılmış" mesajı düzenlemede kullanmak için ortaya çıktı, yani moderasyona yardım etmek için.

Önünüze karman çorman bir mesaj gelir, ne nokta var ne özel isim ne cümle başı... Bu sistemi kullanarak temel hataları düzeltmiş olursunuz. Daha sonrasında da metnin ince detaylarına bakarsınız. :)

Sistemin asıl mantığı bu.

He, ileride makine öğrenmesi destekli bir sistem de geliştirilebilir. Her şey mümkün.

Ama tek bir amaç var: Türkçemizi güzel kullanmak. :)

Ama buradaki dil anlatım kurallarıyla belirli bir vakit geçirdikten sonra, doğru yazmaya alışıyorsunuz ve bu durum, çoğu alışkanlığınızı da etkiliyor. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı