Yazın AYT mi TYT mi çalışılmalı?

KeltoşBebek

Decapat
Daha fazla  
12. sınıfa geçtim beli bir dönem TYT AYT beraber çalışmayı denedim ama kafam çok karıştı mesela fonksiyonlarda bir anda denklemleri geçiyorum tavsiyeniz nelerdir? Ve TYT coğrafya tarih gibi dersleri son aya bırakmak doğru mu?

12. sınıfa geçtim beli bir dönem TYT AYT beraber çalışmayı denedim ama kafam çok karıştı mesela fonksiyonlarda bir anda denklemleri geçiyorum tavsiyeniz nelerdir? Ve TYT coğrafya tarih gibi dersleri son aya bırakmak doğru mu?
TYT sınavda zaten tarih yoruma dayalı soruluyor bence tarihe çalışma. Coğrafyayı da sona bırakırsın.

Coğrafya, tarih kolay zaten Türksen yaparsın. Onun yerine matematik çalış ve paragraf çöz. Matematik konuları bitince ayt bitir

Coğrafya, tarih kolay zaten Türksen yaparsın. Onun yerine matematik çalış ve paragraf çöz. Matematik konuları bitince ayt bitir
Türklük ile alakası nedir anlamadım hocam, coğrafya veya tarih yapmayınca Türk olunmadığı anlamına mı geliyor, veya Türk olmayan tarih ve coğrafya yapamaz mı...

Yazın tyt çalışın hocam. Lakin coğrafya, tarih, din kültürü veya felsefeye ayrı çalışmanın pek bir esprisi yok. Denemeden denemeye, sorulara bakıp çalışırsanız yeterli olur. Bana yeterli olmuştu. Matematik, problemler, fen, türkçe ve paragraf ağırlık verin. Eğitim uzmanı değilim ama ben böyle yaptım ve verim aldım.

Türklük ile alakası nedir anlamadım hocam, coğrafya veya tarih yapmayınca Türk olunmadığı anlamına mı geliyor, veya Türk olmayan tarih ve coğrafya yapamaz mı...

Yazın tyt çalışın hocam. Lakin coğrafya, tarih, din kültürü veya felsefeye ayrı çalışmanın pek bir esprisi yok. Denemeden denemeye, sorulara bakıp çalışırsanız yeterli olur. Bana yeterli olmuştu. Matematik, problemler, fen, türkçe ve paragraf ağırlık verin. Eğitim uzmanı değilim ama ben böyle yaptım ve verim aldım.
Hocam Türk değilseniz üzerinize alınmayın benim bildiğim herkes tarihini biliyor. Sokakta ben Türküm diyip tarihini bilmeyen kişi görmedim

TYT sosyal çalışmak gereksizdi bana göre ben sayısalcıydım son 2 hafta kala net getircek yerlere bakmıştım ama ben sayısalcıydım.

Hocam Türk değilseniz üzerinize alınmayın benim bildiğim herkes tarihini biliyor. Sokakta ben Türküm diyip tarihini bilmeyen kişi görmedim
TYT tarih zaten yoruma dayalı az çok ama bilgi sordular diyelim.
Sokaktaki kişiler tarihini tam olarak biliyor mu?
Ne olmuş ne bitmiş ne yaşanmış hangi savaşlar olmuş hangi savaşta hangi pafişah vefat etmiş biliyor musunuz?
Ya da bu çok ayrıntı oldu böyle sormazlar ama siz Türklerin bütün tarihini anadoluya gelişi falan biliyor musunuz?
Ya da ilk kurulan beylikleri?

Son düzenleme:
TYT Sosyal çalışmak gereksizdi bana göre ben sayısalcıydım son 2 hafta kala net getircek yerlere bakmıştım ama ben sayısalcıydım.

Ne olmuş ne bitmiş ne yaşanmış hangi savaşlar olmuş hangi savaşta hangi pafişah vefat etmiş biliyor musunuz?
Ya da bu çok ayrıntı oldu böyle sormazlar ama siz türklerin bütün tarihini Anadolu'ya gelişi falan biliyor musunuz?

Hocam tarihim genel kültür olarak bayağı iyidir coğrafya bilgimede bayağı güveniyorum sadece felsefe ve din hakinda hiçbir şey bilmiyorum.

TYT Sosyal çalışmak gereksizdi bana göre ben sayısalcıydım son 2 hafta kala net getircek yerlere bakmıştım ama ben sayısalcıydım.

Ya da bu çok ayrıntı oldu böyle sormazlar ama siz türklerin bütün tarihini Anadolu'ya gelişi falan biliyor musunuz?

Türklerse Anadolu'ya da ne zaman girildiğini veya şehrinde zamanında hangi beyliğin kurulduğunu bilsinler bir zahmet. Ben hiçbir TYT sınavında direkt sultan reşat hangi yılda tahta çıktı gibi bir soru görmedim ve olamaz da zaten. Geneli yoruma dayalı sorular soruluyor TYT tarihte. Coğrafya için türklükle bir şey bağdaşlaştıramam. Ama Atatürk o kadar halkımız tarihini bilsin diye TDK'yı kurmuşlen çıkıp da siz ilk kurulan beylikleri biliyor musunuz, türklerin Anadolu'ya girişini biliyor musunuz demeniz saçma oluyor. Konu biraz amacından saptı o yüzden soruyu soran arkadaşada bir cevap vereyim tarihe çalışmana gerek yok eğer TÜRK'sen. Zaten tarih soruları okuduğunu anlayıp yorumlama yaptıran paragraf olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı