Yazın çırak olarak nerede çalışılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen5 3500u Vega 8
Meslek
Öğrenci
Selam biliyorum biraz erken olduysa merak ettim. Şahsen 9. sınıf olduğumdan (YKS'ye 10.sınıfta başlayacağım) yazın işte çalışmaya karar verdim. Sadece telefon kulaklık ve oyuna para yatırmak için çalısacağım. 3 ayda bunları yapabileceğim iş önerisi var mı?

Selam biliyorum biraz erken olduysa merak ettim. Şahsen 9. sınıf olduğumdan (YKS'ye 10.sınıfta başlayacağım) yazın işte çalışmaya karar verdim. Sadece telefon kulaklık ve oyuna para yatırmak için çalısacağım. 3 ayda bunları yapabileceğim iş önerisi var mı?

Bence YKS'ye çok erken başlıyorsunuz şahsen yerinizde olsam 11'de başlardım. günlük para veren garsonluk yapabileceğiniz kafeler mantıklı olur şahsımca

Paranı günlük almanı öneririm, çünkü bazı yerler aylık veriyor ama sözlerinde durmayabiliyor. Bir arkadaşım da bir burger cide çalışmıştı, arkadaşıma önce şu işleri yapacaksın şu saatte çıkacaksın filan dediler, sonra saatleri artırdılar, çocuk dayanamadı ve 1 hafta sonra işten çıktı. Çıktığında parasını da alamadı. O yüzden günlük ödeme yapan bir yer bulursan daha garanti olur. Bölgendeki lokantalara burgecilere ve fabrika gibi yerlere sorabilirsin.

Aileden veya yakından tanıdığınız olan bir sanayici varsa oraya gidebilirsiniz ne öğrenseniz yarardır. Ama tanıdık değilse girmeyin hiç yıpranırsınız.

Kafeler vs. dolaşabilirsin komi arayanlara genelde alıyorlar 20k falan alırsın aylık. Tavsiyem okul kapanmadan 2 hafta önce işini bul ayarla çünkü çoğu öğrenci çalışıyor. Ha bu arada paranı günlük verenlerden al kesinlikle aylık bekleme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı