Yazın Oruçken Ders Çalışmak

12. sınıf mısın? Sakın deli gibi YGS kasma sonra pişman olup benim gibi ikinci seneyi düşünmek zorunda kalabilirsin :/ Yapman gerekense bir kitap al ve her gün belli bir kısmını, konusunu bitirmeye çalış rastgele/net arttırmaya yönelik çalışırsan verim alamazsın ama her gün belli bir yerleri bitirdiğini, o konunun sorularını çözebildiğini görünce ertesi güne de gaz verir, eğer bir şeyleri bitirmeye başlarsan devamı gelir ne orucu bahane edersin ne başka bir şeyi başarının tadı devamını getirir. Bu yüzden orucu/sıcağı pek umursama biraz odaklan sıfırdan bir konuya başla, onu anlamaya başladıkça bırak oruçta bunalmayı vakit de çabuk geçeceğinden oruca da faydası olur :) Ben de LYS'lerin açıklanmasını bekliyorum sonra yüksek ihtimalle başlayacağım çalışmaya haftaya. @yiange28
11. Sınıfım hocam, hayırlısı olsun sizin için :) zaten ygs az konu kaldı :) Teşekkürler yine de.

Oruç tutarken ne acıkırım ne susarım. Yazın ders çalışmam. Aslında hiç ders çalışmam ama eski hocalarımın söylediklerini söyleyeyim 1 saat çalış 10 dakika mola ver. Bunu günde 2-3 sefer yapman gerekiyor. Ama sevdiğin sıkılmadığın bir derse çalışman iyi olur. Ben bir şeyle uğraşırken aklıma başka bir şey gelmez büyük ihtimalle seninde öyledir.
Aynen öyle hocam da, işte bahane üretiyorum, kafam ikiye bölünmüş durumda kendimi bir turlu adayamadım, bu gün deneyeceğim.

Yazılım mühendisi olmak istiyordum. Sanırım Celal Bayar falan tutuyordu. Zaten 9-10 da çok ders çalışmadım bu sebeple. Araştırmıştım ve üniversitenin çok da önemli olmadığını biliyordum. Tercih döneminden önce kuzenim aradı ve bana başka bölüme de bak istersen diye tavsiye verdi. Ben de aratıp maaşını görünce yazdım 4 adet. Sevdiğim bir alanla da ilgiliydi sonuçta. 24 tane tercihte 4 tane vardı, gerisi yazılım veya bilgisayar mühendisliğiydi. 65. olarak girdim, bölüm 2.si mezun oldum 3.27 ortalamayla. 0.05 gibi bir farkla da birinciliği kaçırdım :D Şimdi gemilerde mühendis olarak çalışıyorum :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı