Yazma hızımı nasıl arttırabilirim?

Zamanla alışınca artar yazma hızı. Şu anda ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.

10fastfingers'da yazma hızım 55wpm. Bunu nasıl arttırabilirim?

Hocam bence önemli olan bakmadan yazabilmek. Ayrıca oyun oynarken LoL'de milletin anasına söverken hızlı yazsanız ne olur yazmasanız ne olur? Çok takmayın bence. Yerleri ezberleyin ve sık kelimeleri ezberleyin. Hız testlerinde kata rep yazın demiyorlar.

Çok pratik yaparak. 10 parmak kullanmanız gerekmekte onu da unutmadan söyleyelim.

10 parmak yazıyorum. 10 parmak olmadan 55 yapmak zor gibi.

Hocam bence önemli olan bakmadan yazabilmek. Ayrıca oyun oynarken LoL'de milletin anasına söverken hızlı yazsanız ne olur yazmasanız ne olur? Çok takmayın bence. Yerleri ezberleyin ve sık kelimeleri ezberleyin. Hız testlerinde kata rep yazın demiyorlar.
Bakmadan yazıyorum fakat daha hızlı olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ben zamanında bunun hakkında bir konu açmıştım. O konuyu açtığımdan beridir çalışıyorum. Fark ettiğim önemli noktaları size aktarayım;

İlk olarak klavye konumunu ayarlamanız lazım. Her yazı yazışınız da klavye aynı yerde olmalı. İ

Yazı yazarken hangi tuşları kullanmakta zorlandığınızı bulun. Mesela ben Ü, Ğ, I, Ç, ş gibi tuşları normal de yazarken pek kullanmam. O yüzdenten Fast Fingers'Da zorlanıyordum. Bu harflerin geçtiği kelimeleri ardına ardına farklı olacak şekilde yazarsanız kas hafızanıza kaydedersiniz.

Kas hafızanızın unutmasını engelleyin. 2-3 gün ara vermek bile performans düşüşüne sebep oluyor. O yüzden her gün bir iki defa test yapmak iyidir.

Arada bir klavyeye bakın. 60 saniyelik süre boyunca 3-2 defa klavyeye bakmak sizin klavye üzerinde hakimiyet kurmanıza yardımcı olur. Tabii bu bakma süreleri 1 saniyeyi geçmemesi lazım.

Ben şu an 75-95 arası 0 hata ile yazabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı