Yazma korumalı USB nasıl biçimlendirilir?

Makaleler
8
8 GB'lık USB belleği biçimlendirmeye çalışırken yazma korumalı olduğu belirtiliyor, bu nedenle biçimlendiremiyorum. İçerisinde garip isimlere sahip klasörler var, alta görselini bırakacağım. USB'de önemli bir veri yok. CMD'den yazma korumasını kaldırmayı denedim, bir sonuç alamadım.
İstediğiniz ek bilgi varsa da atabilirim.

Yazma koruması:
yazmakorumasi.png

Dosya isimleri:
dosyaisimleri.png

Dosya boyutları:
dosyaboyutu.png

8 GB'lık USB belleği biçimlendirmeye çalışırken yazma korumalı olduğu belirtiliyor, bu nedenle biçimlendiremiyorum. İçerisinde garip isimlere sahip klasörler var, alta görselini bırakacağım. USB'de önemli bir veri yok. CMD'den yazma korumasını kaldırmayı denedim, bir sonuç alamadım.

Yazma koruması:
Eki Görüntüle 866154

Dosya isimleri:
Eki Görüntüle 866158

Dosya boyutları:
Eki Görüntüle 866159

USB worm virüsü kaynıyor, USB sağ tık > güvenlik > yazma izni > izin ver > uygula.

Yazma koruması:
Eki Görüntüle 866154

Dosya isimleri:
Eki Görüntüle 866158

Dosya boyutları:
Eki Görüntüle 866159

Linux Live kurulum ekranındaki disk ekranından deneyin.

USB worm virüsü kaynıyor, USB sağ tık > güvenlik > yazma izni > izin ver > uygula.
O kısımda izin var.
Linux Live kurulum ekranındaki disk ekranından deneyin.
Şu an Windows içinde işlerim var, sonra deneyeceğim.
USB'nin modeli nedir? Rufus Ile FreeDOS yazdırmayı dener misiniz?
Üstünde model yazmıyor. CMD'de şunlar var. Rufus iş görmedi maalesef.

1612466269155.png

"Read-only: No" yazmasına rağmen yazma koruması var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu deneyin isterseniz ama etki etmeyebilir. Galiba virüsler bağımsızlıklarını ilan etmişler gibi.

Denemiştim. Olumlu sonuç yok maalesef.

Bir antivirüs yazılımıyla temizlemeyi deneyin. Muhtemelen aynı zararlılar bilgisayarınızda da mevcut. Dolayısıyla önce sistem temizlenmeli. Windows Defender etkin mi? Tarama yapmaya çalışın. İlk silahınız bu.

Olmuyorsa, şu adımları denemek işinize yarayabilir:

Öncelikle Rkill ile zararlıları etkisiz hale getirin:​

Sonrasında aşağıdaki programları baştan sona deneyin -en baştaki işe yaramazsa bir alttakine geçin-:​

Yukarıdakilerin hiçbiri işe yaramıyorsa şu adımı uygulamayı deneyin:​

Eğer sonuncu adımla bilgisayarınızı temizlediyseniz USB belleğinizi takmaksızın bilgisayarınıza bir antivirüs programı yükleyin ve ondan sonra flash belleğinizi takın.

@397444, bilgisayarımda virüs olmadığından eminim. Bilgisayara takılı bir USB değildi zaten, arabada kullanılıyordu müzik amacı ile. Acaba araçtaki yazılımı ile mi dosyalar bu şekilde oldu?

Sadece yazma bölümünde bir bozulma olması muhtemel mi? Çünkü ek programlar ile içindeki verileri sıkıntısız bir biçimde kurtarabildim, verilerde bozulma gibi durumlar olmadı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı