YBS bölümü nerede okunur?

Flakko

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Mezuna kaldım ve EA'dan hazırlanıyorum. İçten istediğim tek bölüm YBS. Bu bölümü sadece İstanbul'da okumam gerektiğine inanıyorum. Boğaziçi, Marmara ve İstanbul Üniversitelerinden birine gitmeyi hedefliyorum ancak sıralamaları deli gibi fırladı bu bölümün. Sıralama olarak bu üniversitelerden birine gidebilmek için en az 15k yapmam lazım ancak şu an zor gözüküyor, ama yapılabilir. Hadi olmadığını varsaydım. Zaten bu bölümün merkezi İstanbul ve geriye tek seçenek vakıflar kalıyor ancak hiçbiri içime sinmiyor. Fikirlerinizi bekliyorum. Alternatif bölümlerde aklımda var ancak YBS gerçekten istediğim tek bölüm.

Dokuz eylül, Sakarya, Akdeniz üniversitelerinde olması lazım bu bölümün. Bu üniversitelere baktınız mı?

Baktım ama eğitim dili Türkçe. İngilizce ile aram iyi ve bölümün İngilizce olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Türkçe çok negatif olur mu bilemiyorum gerçekten. Gazi de bu yıl açıldı ama o da Türkçe. İstanbul ve Ankara'dan başka hiçbir şehri düşünmüyorum.

Baktım ama eğitim dili Türkçe. İngilizce ile aram iyi ve bölümün İngilizce olmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Türkçe çok negatif olur mu bilemiyorum gerçekten. Gazi bu yıl açıldı ama o da Türkçe. İstanbul ve Ankara'dan başka hiçbir şehri düşünmüyorum.

Ankara yıldırım beyazıt var İngilizce.

Yeni bölüm olduğu için devlet üniversitesinde pek yok. Genelde vakıf üniversitelerinde var bu bölüm.

Aslında yeni değil de yeni yeni yaygınlaştı diyelim hocam. Alternatif olarak aklımda İktisat ve Uluslararası İlişkiler var. Bakalım maraton devam ediyor. Sonumuz hayırlı olsun.

Aslında yeni değil de yeni yeni yaygınlaştı diyelim hocam. Alternatif olarak aklımda iktisat ve uluslararası ilişkiler var. Bakalım maraton devam ediyor. Sonumuz hayırlı olsun.

Hayırlısı olsun. Son senem benim. Anadolu AÖF son sene okuyorum. Güzel bölüm. Eğer bilgisayar bölümü okuduysan bölüm daha da güzelleşiyor.

Merhaba öncelikle çok yüksek puanı olmayıp 100% İngilizce Devlet YBS'ler:
1) Bakırçay YBS => Taban sıralama: 86,000.
2) AYBÜ YBS => Taban sıralama: 94,000.
3) PAÜ YBS => Taban sıralama: 128,000.
4) Demokrasi YBS => Taban sıralama: 130,000.
5) Uludağ YBS => Taban sıralama: 142,000.

Bildiğim kadarıyla bu 5 üniversiteyi anlatabilirim.

Bakırçay YBS (86,000)
(+) 100,000'den iyi taban sıralama.
(+) Öğretmen kalitesi iyi.
(-) Kampüs bayağı uzak yerde.
(-) Kampüs küçük.

AYBÜ YBS (94,000)
(+) 100,000'den iyi taban sıralama.
(-) Kampüsü sapa yerde diye duymuştum.
(-) Okuyan biri pek memnun değildi diye hatırlıyorum.

PAÜ YBS (128,000)
(+) PAÜ YBS'nin sektörde bilinirliğinin iyi olduğunu söyleyenler oldu.
(+) Dokuz Eylül, Akdeniz ve Sakarya YBS'ye sıralama yetmezse en azından burası yazılabilir diyenleri bayağı duydum.
(?) Kampüsü ve sosyal imkanları hakkında pek bir bilgim yok.

Uludağ YBS (142,000)
(+) Biraz da olsa sektörde bilinirlik var diye duydum.
(-) İnegöl İşletme Fakültesi küçük bir fakülte diye duymuştum.
(?) Uludağ YBS hakkında bunların dışında çok fazla bilgim yok.

Türkçe olsa da YBS bölümleri iyi olan Akdeniz, Gazi, Dokuz Eylül ve Sakarya Üniversitelerini de önerenleri duydum. Bakırçay YBS'nin taban sıralaması Akdeniz YBS'den iyi olmasına rağmen Akdeniz YBS; BOÜN ve MÜ YBS'den sonra en çok övülen üniversite olabilir.

İngilizce okumak kısmı müthiş yanılgı bence,
Boğaziçi
Marmara
Akdeniz
İstanbul
Gazi
Eğer sıralama yetiyorsa bu kümeden şaşmam. Diğerleriyle kalite farkı bi tık fazla gibi yurt içi ve yurt dışı karşılaştıklarıma nazaran ama tabii kendini geliştirirsen her yerden bir şeyler çıkar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı