YBS için kaç net gerek?

AjanP

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 2024 YKS sınavına girdim ve mezuna kaldım. Açıkçası çok çalışmamıştım ve bu sene çalışıp YBS okumak istiyorum. Ortalama veya iyi bir üniversitede okumak için kaç net yapmalıyım?
2024 netlerim.

IMG-20240716-WA0000_edit_15325011195577.jpg

Vallahi bu YBS neymiş ya, benim de çevremde vardı bu bölümü okumak isteyen. 2 yıllık mıdır nedir bu? Bu bölümü okuyup yazılım öğreniliyorsa yazılım mühendisliği diye bir bölüm niye var lan?
YBS, Yazılım Mühendisliği ile İşletme arasında bir köprü görevi görüyor. O açıdan çok rağbet gören bir bölüm.

Türkçe gayet iyi. Rahat 35 üstü yapılır. Belli aralıklarla paragraf çözersen iyi olur.

Matematik bayağı kötü durumda. Ama toparlanabilir. Problemlere çalışman lazım öncelikle. Tabi temel kavramlarda da eksiklerin varsa ilk önce onları kapat. Problemleri hallettikten sonra sakın problem çözmeyi bırakma.

Hem TYT'de hem de AYT'de sınavın en kilit bölümü ve sana dereceni yükselttirecek bölümü Geometri. Geç olmadan çalışman gereken en önemli bölüm. Mantığını kavrayınca da en çok seveceğin matematik konusu olacaktır.

Fen ise bir EA öğrencisi için en önemli bölüm. Burada da batırmışsın. Ama toparlamak zamanını almaz. Konular genel olarak kolay. Tabi ilk fen başlamak senin için yanlış olacaktır. İlk olarak Türkçe ve Matematikte tempoyu sağlaman lazım. Eğer sağlayamadan başlarsan o zaman ipi kaçırırsın ve bu senin için kötü olur.

AYT Sözel konuları ise kısa çalışmalar ile halledilebilecek şeyler. Tabi erkenden başlamak yine yanlış olur.

TYT Matematik konularından sonra AYT Matematik konularına başlaman gerek. Konular biraz daha zor gelebilir ama tempoyu sağlarsan bunun da üstesinden gelirsin.

Eğer sıkıca çalışırsan 60 bin sıralama yapabilirsin. Akdeniz YBS bu kadarla aldı bu sene. Daha iyisini hedefliyorsan 10 bin ile Marmara YBS var. Benim tavsiyem ilk olarak 60 bini, sonraları eğer çalışmaların iyi gidiyorsa 10 bini hedeflemen olacaktır. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Türkçe gayet iyi. Rahat 35 üstü yapılır. Belli aralıklarla paragraf çözersen iyi olur.

Matematik bayağı kötü durumda. Ama toparlanabilir. Problemlere çalışman lazım öncelikle. Tabii temel kavramlarda da eksiklerin varsa ilk önce onları kapat. Problemleri hallettikten sonra sakın problem çözmeyi bırakma.

Hem TYT'de hem de AYT'de sınavın en kilit bölümü ve sana dereceni yükselttirecek bölümü Geometri. Geç olmadan çalışman gereken en önemli bölüm. Mantığını kavrayınca da en çok seveceğin matematik konusu olacaktır.

Fen ise bir EA öğrencisi için en önemli bölüm. Burada da batırmışsın. Ama toparlamak zamanını almaz. Konular genel olarak kolay. Tabii ilk fen başlamak senin için yanlış olacaktır. İlk olarak Türkçe ve Matematikte tempoyu sağlaman lazım. Eğer sağlayamadan başlarsan o zaman ipi kaçırırsın ve bu senin için kötü olur.

AYT Sözel konuları ise kısa çalışmalar ile halledilebilecek şeyler. Tabii erkenden başlamak yine yanlış olur.

TYT Matematik konularından sonra AYT Matematik konularına başlaman gerek. Konular biraz daha zor gelebilir ama tempoyu sağlarsan bunun da üstesinden gelirsin.

Eğer sıkıca çalışırsan 60 bin sıralama yapabilirsin. Akdeniz YBS bu kadarla aldı bu sene. Daha iyisini hedefliyorsan 10 bin ile Marmara YBS var. Benim tavsiyem ilk olarak 60 bini, sonraları eğer çalışmaların iyi gidiyorsa 10 bini hedeflemen olacaktır. Çalışmalarında başarılar dilerim.

Çok teşekkür ederim. TYT çalışmaya başladım umarım bu sene iyi bir sıralama yapacağım.

Benim hedefimde aynı. Konular sıfır neredeyse. 1 yılda yetişir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı