YBS için TM'ye geçmek

MrLupin

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2018
Mesajlar
208
Yer
Çankırı
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bu sene liseden mezun oldum ve YKS puanım istediğim gibi gelmedi, mezuna kalıyorum. Hedefim yazılım. Normalde sayısal öğrencisiyim ama fen derslerini sevmiyorum. Eşit ağırlık derslerini daha çok seviyorum bana daha yakın geliyor. Sayısalda kalırsam da bilgisayar mühendisliği için çalışacağım. Ama bilgisayar mühendisliğinde aşırı bir yığılma var. Bu da beni biraz daha soğutuyor. İyi bir yer kazanmak istiyorum ve sayısalda sıralama yapması da daha zor. Tm bölümlerinden de aklımda YBS var. Hem tmde sıralama yapmam daha kolay ve iyi bir üniversite kazanacağıma da inanıyorum. Sizce sayısalda mı kalmalıyım yoksa eşit ağırlığa mi geçmeliyim? Sizin düşünceleriniz nelerdir?
 
Tembelliktense geçmeyin ama gerçekten kendinizi yakım hissediyorsanız geçin. Ben ne kadar tavsiye etmesem de AYT FKB derslerini yapamayacağımı düşündüğüm için EA'tan gireceğim. Çünkü edebiyat, coğrafya 1 ve tarih 1 dersleri gerçelten abartmıyorum hiçbir şey bilmeden son yılların resmi sınavlarını çözdüm ve tarihten 7-8 doğru, coğrafyadan en az 4 doğru ve edebiyattan da bilgi olmayan kısım Full'e yakın (10 soru falan). Yıl sonuna kadar bir soru bile kaçırmayacak hale gelirim. Boğaziçi gibi bir yerde de YBS veya hukuk okusam işsiz kalacağımı pek sanmıyorum açıkçası, kişinin kendinde de bitiyor tabii ki. :D

Not: 12. sınıfım.
 
Merhaba, aynı düşünce bende de var ancak beni korkutan durum şu "ya kazanamazsam" yani başka alan yok gibi duruyor benim için Tm'de YBS dışında. Ayrıca umarım hemen karar verirsin, kararsızlık cidden zor. ^^ ben de mezunum.
 
@MrLupin @CBum hocam konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama geçen 6 ayın ardından bu konu hakkında güncel olarak ne düşünüyorsunuz? 11. Sınıfım ve ikinizle de aynı düşüncelere sahibim.
Hocam ben şuan sayısaldan devam ediyorum ama tm için seçilebilecek en mantıklı bölümlerden biri bence ybs. Eğer araştırdıysanız ve size uygun olduğunu düşünüyorsanız tercih yapılabilir.
 
Hangi uniye gittiniz hocam ? Bende 11.sinifin sayisalim ama fizik dersini gram beceremiyorum normalde muhendislik dusunuyodum ama fiziksiz muhendislik olmaz tabi. O yuzden ea gecip ybs yazayim diyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı