YBS okunur mu?

Anladım hocam. Teşekkür ederim bölüm aklıma yatıyor. Üstte de konuştuğum gibi Ziraat Mühendisliği, olmazsa da YBS'ye karar verdim. Düşüncenizi belirttiğiniz için teşekkür eder, ileriki yıllarınızda da başarılar dilerim :)
Çok teşekkür ederim. bizim de yolumuz uzun. Halen daha nereye yönelsek konusunda beyin fırtınası yapıyorum.
IT Proje Yöneticiliği, ERP Danışmanlığı, Sibergüvenlik ve Bulut Sistem Yöneticisi gibi şeyler var. Zaman gösterecek.

Bu arada yolunuz açık olsun, aklınıza takılan şeyler olursa yardımcı olmaya hazırım.

Çok teşekkür ederim. bizim de yolumuz uzun. Halen daha nereye yönelsek konusunda beyin fırtınası yapıyorum.
IT Proje Yöneticiliği, ERP Danışmanlığı, Sibergüvenlik ve Bulut Sistem Yöneticisi gibi şeyler var. Zaman gösterecek.

Bu arada yolunuz açık olsun, aklınıza takılan şeyler olursa yardımcı olmaya hazırım.
Çok teşekkür ederim. Aklımda fazla soru yok fakat puanınız ve netleriniz ne durumdaydı acaba giderken? Bahsettiğiniz pozisyonlar çok hoş, umarım gönlünüzce olur ben de teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin.

Çok teşekkür ederim. Aklımda fazla soru yok fakat puanınız ve netleriniz ne durumdaydı acaba giderken? Bahsettiğiniz pozisyonlar çok hoş, umarım gönlünüzce olur ben de teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin.
Valla açık konuşayım, ben sınava 12.sınıfta adam akıllı çalışmaya başladım. Sadece 1 senede sınavı yaptım.

İlk TYT netim 35, AYT netim 25 idi. Sınav sonucunda 71.5 TYT, 59 AYT neti çıkardım. (26 AYT matematik.)
Bunun sonucunda 6813. olmuştum. YBS kazanmıştım ama özel bir üniversitedeydim. Bu sene başında Marmara Üniversitesine, lise başından beri istediğim okula geçiş yaptım.

Vallahi açık konuşayım, ben sınava 12.sınıfta adamakıllı çalışmaya başladım. Sadece 1 senede sınavı yaptım.

İlk TYT netim 35, AYT netim 25 idi. Sınav sonucunda 71.5 TYT, 59 AYT neti çıkardım. (26 AYT matematik.)
Bunun sonucunda 6813. olmuştum. YBS kazanmıştım ama özel bir üniversitedeydim. Bu sene başında Marmara üniversitesine, lise başından beri istediğim okula geçiş yaptım.

26 AYT matematik, tebrik ederim vallahi :D 10-15 matematikle de gidilir diye düsünüyorum. Benim de ilk netlerim öyleydi fakat TYT 50'leri geçmeye başladı AYT de 30 40. eksik konular fazla fakat öğrendikçe bir de tekrar yaparsam rahat olur. Tek problemim edebiyatı hiç işlemedik (hocalar işlemedi) ve AYT matematiğim sıfır. Onlar zorlar zorlarsa.

TYT 60, AYT 40 bandına garantilerseniz sonrasında şansınızı artırmış olursunuz. Ben bu netlerden 60-40 bandına aralık ayında çıkmıştım. Sonrasında TYT'de fende ve Türkçe kısmında ciddi yüklenerek yetmişe sabitlemiştim. AYT için ise edebiyatta genel olarak yazar-eserleri kitap şeklinde not alıp çalışarak ve soru bankaları/denemelerde gelen genel soru tiplerini hızlıca öğrenerek ilerleme kaydetmiştim.

Matematik için bol soru çözülmesi lazım, bunun haricinde AYT matematiği halletmenin başka bir yöntemi maalesef yok.
Şubat ortasından itibaren şahsen branş denemelerine ağırlık vermeye başlamanız tavsiyem olacaktır.

Yanlış yapmaktan korkmayın. Onları analiz ederek nerede eksik olduğunuzu görür, ona göre yol haritası çizersiniz.

TYT 60, AYT 40 bandına garantilerseniz sonrasında şansınızı artırmış olursunuz. Ben bu netlerden 60-40 bandına aralık ayında çıkmıştım. Sonrasında TYT'de fende ve Türkçe kısmında ciddi yüklenerek yetmişe sabitlemiştim. AYT için ise edebiyatta genel olarak yazar-eserleri kitap şeklinde not alıp çalışarak ve soru bankaları/denemelerde gelen genel soru tiplerini hızlıca öğrenerek ilerleme kaydetmiştim.

Matematik için bol soru çözülmesi lazım, bunun haricinde AYT matematiği halletmenin başka bir yöntemi maalesef yok.
Şubat ortasından itibaren şahsen branş denemelerine ağırlık vermeye başlamanız tavsiyem olacaktır.

Yanlış yapmaktan korkmayın. Onları analiz ederek nerede eksik olduğunuzu görür, ona göre yol haritası çizersiniz.
Dershanedeyim bu sene mezun senem hocam. Her hafta 1-2 deneme oluyoruz o kısımda sorun yok. Hatalarımı ona bakarak toparlıyorum. Dil sınıfı okudum 2 sene, Turizm okumak istemeyince de gittim eşit ağırlıktan girmeye karar verdim. En büyük darbeyi o vurdu bana.

En yüksek netlerim şu şekildeydi;

Türkçe : 30 doğru 7 yanlış (artırılabilir).
Sosyal: 18 doğru 2 yanlış.
Matematik: 8 doğru 1 yanlış (kesinlikle yükselmeli).
Fen: 3 doğru 1 yanlış (en son buna da bir bakılabilir).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı