YBS okunur mu?

Kaworu NAGİSA

Centipat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayara ilgim var matematiğim ise çalışınca anlayabiliyorum. Az çok zaten acaba YBS okunur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilgisayara ilgim var matematiğim ise çalışınca anlayabiliyorum. Az çok zaten acaba YBS okunur mu?
açıkcası bir hayat boyu yapacağın meslek burada sormak mantıksız insanların hepsi okunur veya okunmaz demesi kafanızda belirlediğiniz şeye göre bağlıdır. Buradan mesleğin avantajlarını ne olup ne olmadığını öğrenip başkalarının lafına bakmadan kendi içinizden isteyip istemediğinizi ölçüp tartmak daha mantıklı.

açıkcası bir hayat boyu yapacağın meslek burada sormak mantıksız insanların hepsi okunur veya okunmaz demesi kafanızda belirlediğiniz şeye göre bağlıdır. Buradan mesleğin avantajlarını ne olup ne olmadığını öğrenip başkalarının lafına bakmadan kendi içinizden isteyip istemediğinizi ölçüp tartmak daha mantıklı.
çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz teşekkürler.

Bu bölümü okuyan veya okuyup bitirmiş birinin günlük VLOG'larını izleyip hayatı hakkında fikir edinebilirsin. Okurken nasıl bir süreçte bulunucaksın ne işler yapacaksın vb. illaki kendinden bir şeyler bulursun. Burada okunur okunmaz gibi sözler saçma olur.

Anladım teşekkür ederim.

Acaba bu bölüm ile yurt dışına okumak için gidilir mi öyle bir imkan oluyor mu?

YBS 3. sınıf öğrencisiyim bölüm güzel okul da önemli, Erasmus imkanları bölüm özelinde güzel çok yönlü ve ders denkliği olduğu için ama üniversite ilişkileri konusunda yine kazandığın üninin Erasmus birimi iyi olmalı aktif olmalı vs önemli bayağı benim istinye üniversite bu konularda iyi bölüm bayağı mat istiyor calculus 1 ve 2 aldık veri bilimi ne otomasyon ve makine öğrenmesi gibi dersler için matematik kuvvetli olmalı ben zorluk yaşadım anca geçebildim tercih dönemi yazarsan daha net konuşabiliriz iyi sosyaller dosdum.

YBS 3. sınıf öğrencisiyim bölüm güzel okul da önemli, Erasmus imkanları bölüm özelinde güzel çok yönlü ve ders denkliği olduğu için ama üniversite ilişkileri konusunda yine kazandığın üninin Erasmus birimi iyi olmalı aktif olmalı vs önemli bayağı benim istinye üniversite bu konularda iyi bölüm bayağı mat istiyor calculus 1 ve 2 aldık veri bilimi ne otomasyon ve makine öğrenmesi gibi dersler için matematik kuvvetli olmalı ben zorluk yaşadım anca geçebildim tercih dönemi yazarsan daha net konuşabiliriz iyi sosyaller dosdum.

Hangi üniversitede okuyorsunuz?

Peki önü açık bir bölüm mü? Ben bu bölümü dusunuyorum ama kafamda bazı soru işaretleri var.

Önü açık ama kendini geliştirmenle alakalı sana lafı evelemeden gevelemeden anlatayım senin içinde önemli diye tahmin ediyorum sonuçta hayatına etki edebilir; mühendis ünvanı ile çalışma fırsatın olabilir ancak mühendisliklerde program dillerinin temeli verildiği gibi ileri düzey dersleride alıyorsun YBS de en azından benim okulumda Java, HTML, C, C++, Python, live SQL, R, gibi dillerin hepsinin dersi verildi ama hepsi yüzeysel ve temel seviyede bırakıyor, çeşitlilik olması adına süper iyi ama başladığın işi bitirmek gerekiyor bunu yapmazsan dersde zamanında boşa gidiyor işletme ve veri bilimi alıyoruz, pythona girişden sonra makine öğrenmesi alıyoruz ileriye adımladığımız bir nokta oluyor bu, benim okul normalden farklı stajları 4. sınıfdan değil 3. sınıftan başlatıyor 2 değil 4 dönem staj yapacağız ilk stajım yeni bitiyor, işletme yönünden kendini geliştirmek istersen oradan devam edebilirsin ama bilindiği üzere program dilleri üzerine olan bir bölüm çoğunlukla. Ben makine öğrenmesi üzerine ilerlemek istiyorum gibi, bir ara veri bilimciler çok kazanıyor diye ilgimi çekmişti ama kafam basıyor mu emin değilim iyi karar vermek gerek bölümü öneririm okul orta düzey aşağısı olmadığı sürece. Ben tercih yaparken "matematik" gerektiren bir bölüm olduğunu bilmiyordum buna dikkat et mühendislik kadar ileri olmasa da calculus 1 ve 2 alıyoruz bunlar veri bilimi için matematik oluyor. EA bölüm olduğu için çoğu kişi zorlanıyor ancak bir şekilde üstesinden gelinir biraz emek lazım aşırı tembel olunmazsa hallolur. Aklına takılan soruları bana sorabilirsin samimiyetle cevap veririm, bazı insanlar bölümünden memnun olmasa da misyonerliğini yapıyor tam tersini yapanlarda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı