YBS'den Game Dev olunur mu?

Arpenix

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, normalde sayısal bölümündeyim ama bu aralar birkaç kişinin demesi üzerine eşit ağırlığa geçsem mi sorusuyla kafam iyice karışmaya başladı.
Aslında bilgisayar mühendisliği istiyorum ama her iki bölümden hangisini okursam okuyayım game dev olmayı düşünüyorum.

YBS okuyarak game dev olabilir miyim?
Sizce neler yapmalıyım?

Okul sana işletme ve yazılım dersleri, hatta çoğunlukla işletme dersleri öğretecek. Kendini bu alanda başarılı olacağını düşünüyorsan diploma sadece ilk işini bulurken kolaylık sağlar. Programcılık okuyup iyi yerlere gelen insanlar da var, mühendislik okuyup iş bulamayanlarda.

Okul sana işletme ve yazılım dersleri, hatta çoğunlukla işletme dersleri öğretecek. Kendini bu alanda başarılı olacağını düşünüyorsan diploma sadece ilk işini bulurken kolaylık sağlar. Programcılık okuyup iyi yerlere gelen insanlar da var, mühendislik okuyup iş bulamayanlarda.
Programcılık da çok fazla boşta kalan insan olduğunu duymuştum.
Kendini geliştirmek anlamında udemy tarzı yerlerden kodlama öğrenmekse yapabilirim.

Açıkçası kafam çok karışmış durumda bir yandan ea geçsem hem daha kolay olur düşüncesi varken bir yandan da kendi şehrimde bilgisayar mühendisliği okumak ama sayısal tabi ki daha zor.

YBS mezunuyum, mühendislik oku eğer mümkünse.
Sizce neden mühendislik tercih etmeliyim hocam?

Programcılık da çok fazla boşta kalan insan olduğunu duymuştum.
Kendini geliştirmek anlamında udemy tarzı yerlerden kodlama öğrenmekse yapabilirim.

Açıkçası kafam çok karışmış durumda bir yandan ea geçsem hem daha kolay olur düşüncesi varken bir yandan da kendi şehrimde bilgisayar mühendisliği okumak ama sayısal tabi ki daha zor.

Sizce neden mühendislik tercih etmeliyim hocam?
Yazılım sektörünün bir çekiciliği kalmadı artık, elini sallasan yazılımcıya denk geliyor. Onlar arasından sıyrılmak için mühendislik diploması daha çok iş yapıyor haliyle YBS'ye göre.

Dostlar merhaba, normalde sayısal bölümündeyim ama bu aralar birkaç kişinin demesi üzerine eşit ağırlığa geçsem mi sorusuyla kafam iyice karışmaya başladı.
Aslında bilgisayar mühendisliği istiyorum ama her iki bölümden hangisini okursam okuyayım Game dev olmayı düşünüyorum.

YBS okuyarak Game dev olabilir miyim?
Sizce neler yapmalıyım?

Olabilirsin ama sana önerim, kendini kanıtlayabileceğin sertifikaların olsun hatta projelerin. Gideceğin okuldaki öğrenci kulüplerinin aktif olması da bu konu da önemli. İllaki mühendislik imzası istiyorsan da Master yapabilirsin. Ben YBS okuyorum bir aksilik olmazsa veri ve data mühendisliği üzerine Master'ımı yapacağım. Yazılım sektöründe bilgisayar mühendislerinin bile iş bulamadığını gördüm maalesef. En azından çevremde kötü örnekleri vardı. Sanırım CV'yi doldurmak en mantıklısı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı