YDS Online kurs tavsiyesi

spat

Zeptopat
Merhaba arkadaşlar, YDS sınavına hazırlanmak için Online olarak kurs almak istiyorum. Sınav kampı (Ece ve Gözde hoca), YDS time, Demet hoca, Online YDS Center şu an için bu kaynakları düşünüyorum. YDS Time önerilmiş ancak offline olduğu için tereddüt ediyorum. Daha önce bu kaynaklardan sınava hazırlanan veya farklı bir önerisi olanlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene sınavda 76 net yaptım. Benim Hocam adlı kanalın YDS kursunu izleyip geri kalan vaktimde paragraf çözdüm sadece. Tavsiyem böyledir.

Bu sene sınavda 76 net yaptım. Benim Hocam adlı kanalın YDS kursunu izleyip geri kalan vaktimde paragraf çözdüm sadece. Tavsiyem böyledir.
Başlamadan önceki seviyen nasıldı? Başlangıç seviyesi birinin de işini görür mü o videolar?

Başlamadan önceki seviyen nasıldı? Başlangıç seviyesi birinin de işini görür mü o videolar?

Benim B2 belgem vardı zaten. Neredeyse çoğu konu anlatım yerini direkt telefondan bir şeylere bakarken ya da WoW Update'lerine bakarak geçirdim güzel anlatıyor adam. Tense'lerden başlayıp geliyor. Biraz kelime ezberi yapmanızı tavsiye ederim sadece.

@Teru hocam YDS Time'dan kurs almış mıydınız? Tavsiye eder misiniz? Nasıl bir işleyiş var, offline olması sorun oluyor mu?

Almıştım. B2 seviyesinde falandım öncesinde. Zaten denemek için çıkmış sınav çözüp 84 mü ne almıştım. Kursu da genel İngilizcem ile YDS'ye katkı olsun diye aldım. Açıkçası yıllardır şu tense konularını dinleyip "I had been doing" falan saçmalıklarını anlamazdım da bu adam 2 saatte tertemiz, özet şekilde kafama soktu diyebilirim. Biraz temel gerekiyor bu kurs için. Eğer A1 falan değilseniz, biraz İngilizce geçmişiniz varsa B1 ve sonrası için oturtur her şeyi ama A1-A2 olanlar bence zorlanır. Biraz temel atıp bu kursa geçmeleri gerekir.

Ben tavsiye ederim açıkçası. Kendim araştırıp bulup seçmiştim. Adamları arayıp soracaklarımı da sormuştum. O sıra Japonca çalışmayı yeni yeni bırakıp Almanca başlamıştım. İkisini birlikte götürdüm falan. Ona rağmen sıkıntısızdı. Kitapları ve kelime defterlerini falan gönderiyorlar zaten, para içinde dahil. Diğer bazı kurslar göndermiyor ya da ek para istiyordu. Başlangıçta haftalık plan veriyorlar ve ona göre ilerliyorsunuz. Benim program yetişsin diye biraz kırpılmış 6 aylık programdı ama ben tüm kitapları çözdüm, tek bir atlanmış soru kalmadı. Soruları sınava göre gayet uygun. Hocalar da deneyimli. Başka kaynaklarda bazı soruların saçmalığından memnun kalmam diye bundan ilerledim tek. Gayet yetti. Çıkmış soruları bazen 2-3 kere tekrar gördüm kitaplarda ama sorun değildi.

Siteye girip videoları izliyorsunuz. Kelimelere de çalışabiliyorsunuz veya random soru çözebiliyorsunuz. Öyle bir sistemleri vardı. Ben soru çözüm videolarını sonlara doğru "Zaten biliyorum artık." diye takıldığım kısımları falan görmeye çalışarak atlıyordum, geçiyordum, kapatıyordum yenilerini açıyordum. Ondan sistem beni engelledi bir ara. Hoca dedi daha böyle yaparsan sistem kalıcı engeller. Ben de sonra videoları saldım. Kelime tekrarlarını kendim Memrise uygulamasından kartlar oluşturup yaptım. 2023 YDS 2 girmiştim. Zaten şu akışı bozanları yapamıyordum. Yine oradan bomboş 2 hata çıkarttım. Hoca bile paragraflarda falan yanlış yapmıştı ki kaç yıllık hoca, hoca kadar iyi yaptım herhalde onun tam ne kadar yanlış yaptığını bilmesem de o da yapmıştı yani. Bence sınav ona da çelişkili gelmişti. Zaten yıllar geçtikçe daha çelişkili ve uzun soruyorlar. Özetle 92.75 mi 92.25 mi ne alabildim. Denemelerde 90'dan aşağı düşmüyordum ama 95-100 arası çok alıyordum. O yüzden pek tatmin olmadım. 95 ve üstü gelir diye umuyordum. Yine de sınava göre iyi diye düşünüyorum açıkçası. Sonuçta o kursla da 70'ten 90'a çıkmak kolay ama 84'ten 92'ye çıkmak o kadar da kolay değil. Kusursuzu kovalamak gibi oluyor.

Bence oturup çıkmış bir sınav çözüp ne yapabildiğinize bakın ona göre eğer 60-80 arası alıyorsanız kurs alın. 80 üstü alıyorsanız kelime çalışıp soru çözerek zaten 90'lara çıkarsınız.

Almıştım. B2 seviyesinde falandım öncesinde. Zaten denemek için çıkmış sınav çözüp 84 mü ne almıştım. Kursu da genel İngilizcem ile YDS'ye katkı olsun diye aldım. Açıkçası yıllardır şu tense konularını dinleyip "ı had been doing" falan saçmalıklarını anlamazdım da bu adam 2 saatte tertemiz, özet şekilde kafama soktu diyebilirim. Biraz temel gerekiyor bu kurs için. Eğer A1 falan değilseniz, biraz İngilizce geçmişiniz varsa B1 ve sonrası için oturtur her şeyi ama A1-A2 olanlar bence zorlanır. Biraz temel atıp bu kursa geçmeleri gerekir.

Ben tavsiye ederim açıkçası. Kendim araştırıp bulup seçmiştim. Adamları arayıp soracaklarımı da sormuştum. O sıra Japonca çalışmayı yeni yeni bırakıp Almanca başlamıştım. İkisini birlikte götürdüm falan. Ona rağmen sıkıntısızdı. Kitapları ve kelime defterlerini falan gönderiyorlar zaten, para içinde dahil. Diğer bazı kurslar göndermiyor ya da ek para istiyordu. Başlangıçta haftalık plan veriyorlar ve ona göre ilerliyorsunuz. Benim program yetişsin diye biraz kırpılmış 6 aylık programdı ama ben tüm kitapları çözdüm, tek bir atlanmış soru kalmadı. Soruları sınava göre gayet uygun. Hocalar da deneyimli. Başka kaynaklarda bazı soruların saçmalığından memnun kalmam diye bundan ilerledim tek. Gayet yetti. Çıkmış soruları bazen 2-3 kere tekrar gördüm kitaplarda ama sorun değildi.

Siteye girip videoları izliyorsunuz. Kelimelere de çalışabiliyorsunuz veya random soru çözebiliyorsunuz. Öyle bir sistemleri vardı. Ben soru çözüm videolarını sonlara doğru "zaten biliyorum artık." diye takıldığım kısımları falan görmeye çalışarak atlıyordum, geçiyordum, kapatıyordum yenilerini açıyordum. Ondan sistem beni engelledi bir ara. Hoca dedi daha böyle yaparsan sistem kalıcı engeller. Ben de sonra videoları saldım. Kelime tekrarlarını kendim Memrise uygulamasından kartlar oluşturup yaptım. 2023 YDS 2 girmiştim. Zaten şu akışı bozanları yapamıyordum. Yine oradan bomboş 2 hata çıkarttım. Hoca bile paragraflarda falan yanlış yapmıştı ki kaç yıllık hoca, hoca kadar iyi yaptım herhalde onun tam ne kadar yanlış yaptığını bilmesem de o da yapmıştı yani. Bence sınav ona da çelişkili gelmişti. Zaten yıllar geçtikçe daha çelişkili ve uzun soruyorlar. Özetle 92.75 mi 92.25 mi ne alabildim. Denemelerde 90'dan aşağı düşmüyordum ama 95-100 arası çok alıyordum. O yüzden pek tatmin olmadım. 95 ve üstü gelir diye umuyordum. Yine de sınava göre iyi diye düşünüyorum açıkçası. Sonuçta o kursla da 70'ten 90'a çıkmak kolay ama 84'ten 92'ye çıkmak o kadar da kolay değil. Kusursuzu kovalamak gibi oluyor.

Bence oturup çıkmış bir sınav çözüp ne yapabildiğinize bakın ona göre eğer 60-80 arası alıyorsanız kurs alın. 80 üstü alıyorsanız kelime çalışıp soru çözerek zaten 90'lara çıkarsınız.

Hocam ben ilk defa kasım YDS'ye girdim. 40 civarı puan bekliyorum. Sınava 1,5 ay gibi bir süre YouTube'dan ve Modadil kaynaklarından çalıştım. Bir düzen dahilinde kurs olmadan olmadığı için kurs alacağım. Şu an da ydstime ve Demet hoca arasında kaldım. Bu nedenle size danışmak istedim. Offline olması, hocaya anlık ulaşım sağlayamamak sıkıntı olur gibime geliyor.

Hocam ben ilk defa kasım YDS'ye girdim. 40 civarı puan bekliyorum. Sınava 1,5 ay gibi bir süre YouTube'dan ve Modadil kaynaklarından çalıştım. Bir düzen dahilinde kurs olmadan olmadığı için kurs alacağım. Şu an da ydstime ve Demet hoca arasında kaldım. Bu nedenle size danışmak istedim. Offline olması, hocaya anlık ulaşım sağlayamamak sıkıntı olur gibime geliyor.

40 civarı olsa da temeliniz var demek ki ve dersleri anlarsınız. Ben YDS Time ve birkaç Modadil kaynağını beğendim şahsen. 1.5 aylık çalışma elbet yeterli gelmiyor çevremden de biliyorum. Kurs olmadan yapamıyorlar. Demet Hoca hakkında bir fikrim yok dediğim gibi diğerlerini almadım bilmiyorum ama hocalara anlık olmasa da ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Dersi dinlediniz anlamadınız, soruyu çözümünü izlediniz anlamadınız ya da sınav stresiniz bastı diyelim. Hocalara WhatsApp üzerinden yazabiliyorsunuz. Sizi arayabiliyorlar da. Benim pek ihtiyacım olmadı birkaç kez sordum ama hızlı yanıt atıyorlar. Ayrıca bir defasında bir soru tipinde zorlandığım için bir hocaya yazmıştım. Arayıp yarım saat konuşmuştu. O kadar konuşmaya ihtiyacım bile yoktu ama üzerinde düştü yani kestirip atmadı asla. Yunus ve Yusuf Hocalar olması lazım. İkisi de ilgili. Dersi anlatan hoca son bir iki ayda canlı ders de yapıyor. Soru çözüyor, ödev veriyor. Ben işleyişini beğendim gayet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı