YDT'de 75 net TYT'de 70 net ne kadar sürede yapılabilir?

241301

Kilopat
Öncelikle, bu soruyu kaytarmak için veya daha az çalışmak için sormuyorum. Biraz motivasyon biraz da olasılık sebebiyle soruyorum. Çalışmaya başlayalı 4 gün oldu 3. kez mezuna bırakacağım yani önümde 14-15 ay var. YDT ortalama netimi bilmiyorum. TYT netim 45-50 net arası. Netlerin tamamı sosyal bilimler bölümünden ve Türkçeden geliyor. İngilizceye çocukluğumdan beri maruz kaldığımdan gramerde bile farkında olmadan çok şey öğrenmişim. Sizce başarılabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, bu soruyu kaytarmak için veya daha az çalışmak için sormuyorum. Biraz motivasyon biraz da olasılık sebebiyle soruyorum. Çalışmaya başlayalı 4 gün oldu 3. kez mezuna bırakacağım yani önümde 14-15 ay var. YDT ortalama netimi bilmiyorum. TYT netim 45-50 net arası. Netlerin tamamı sosyal bilimler bölümünden ve türkçeden geliyor. İngilizceye çocukluğumdan beri maruz kaldığımdan gramerde bile farkında olmadan çok şey öğrenmişim. Sizce başarılabilir mi?

Olay 3 kez mezuna kalmak değil böyle söyleyip yeniden mezuna kalmadan adamakıllı ders çalışmak 14 - 15 ayda bu netlere gelinir başarırsın ama ilk dediğim daha önemli.

3 ayda bu netlerine gelinir de temel olması lazım YDT kısmını bilmiyorum açıkçası kendi arkadaşım son 4 ay kala çalışmaya başlayıp YDT 19k yapmıştı.
Hedefim 11 bin net ve çok iyi bir temelim yok. Kelime bilgim eksik ve gramerde kötüyüm. Bu sebeple bırakacağım mezuna. Dil dışında bir bölüm okuma isteğimde yok. 🫤

Hocam bende çalışıyorum, Aralıktan beri. Hedefim ilk 10K'ya girmek dilde, bu da sizin saydığınız netleri işaret ediyor. YDT kısmını hallettim sayılır ama TYT henüz başlamadım. Ben YDT kısmında tavsiyeler vereyim.

İngilizce'yi oyunlardan öğrendim, ve YDT çalışmaya başlamadan önce İngilizce'min iyi olduğunu sanıyordum. Ama akademik İngilizce çok farklıymış. Kelimenin bir çok anlamı var ve ben sadece 1 anlamını biliyordum önceden. Çünkü diğer anlamları işime yaramıyordu. YDT'de işte o diğer anlamları da soruyorlar. Gramer konusu ise çok kolay. Soru çözersen direkt aklında kalıyor. 2,3 konu var böyle zorlayan. Mesela, Gerund-Infinitive gibi. Zaten bunlarda soru çözdükçe aklında kalıyor. Kısacası YDT'nin temeli kelime ezberi ve gramerden geçiyor. Bu iki şeyi bitirdin mi 70+ netler muhtemel.

Bu arada merak ettim. Neden 3 kere mezuna kaldınız? Sınava hiç çalışmadınız mı?

Hocam bende çalışıyorum, Aralıktan beri. Hedefim ilk 10K'ya girmek dilde, bu da sizin saydığınız netleri işaret ediyor. YDT kısmını hallettim sayılır ama TYT henüz başlamadım. Ben YDT kısmında tavsiyeler vereyim.

İngilizce'yi oyunlardan öğrendim, ve YDT çalışmaya başlamadan önce İngilizce'min iyi olduğunu sanıyordum. Ama akademik İngilizce çok farklıymış. Kelimenin bir çok anlamı var ve ben sadece 1 anlamını biliyordum önceden. Çünkü diğer anlamları işime yaramıyordu. YDT'de işte o diğer anlamları da soruyorlar. Gramer konusu ise çok kolay. Soru çözersen direkt aklında kalıyor. 2,3 konu var böyle zorlayan. Mesela, Gerund-Infinitive gibi. Zaten bunlarda soru çözdükçe aklında kalıyor. Kısacası YDT'nin temeli kelime ezberi ve gramerden geçiyor. Bu iki şeyi bitirdin mi 70+ netler muhtemel.

Bu arada merak ettim. Neden 3 kere mezuna kaldınız? Sınava hiç çalışmadınız mı?
Hayatta ne olacağıma karar veremedim. Eve kapandım, herkesle ilişkimi kestim. Bulunduğum ayı unutacak kadar kaybolduğum günler oldu. Artık bir şeye karar vermek zorunda hissettim kendimi. Ve sonunda kararımı verdim. İnsan olduğu yerde sadece düşünürse olduğu yerde kalıyor. Ayrıca 3. mezuna bu sene kalmış olacağım. Bu konuyu açtıktan sonra geçen senenin YDT'sini çözdüm. 41 doğru 27-28 yanlış civarı bir sonuç çıktı. Gramer olarak tense öğreniyorum bu günlerde. Başta fazlaca zorlasada mantığı kavrıyorum.

Hayatta ne olacağıma karar veremedim. Eve kapandım, herkesle ilişkimi kestim. Bulunduğum ayı unutacak kadar kaybolduğum günler oldu. Artık bir şeye karar vermek zorunda hissettim kendimi. Ve sonunda kararımı verdim. İnsan olduğu yerde sadece düşünürse olduğu yerde kalıyor. Ayrıca 3. mezuna bu sene kalmış olacağım. Bu konuyu açtıktan sonra geçen senenin YDT'sini çözdüm. 41 doğru 27-28 yanlış civarı bir sonuç çıktı. Gramer olarak tense öğreniyorum bu günlerde. Başta fazlaca zorlasada mantığı kavrıyorum.
Anladım hocam sizi. Bende korona dönemleri ve sonra ki 2-3 sene sizin gibi hallere girmiştim. Büyük ihtimal depresyondu. Ama geçmiş geçmişte kaldı, sizin de dediğiniz gibi insan sadece düşünür ve harekete geçmezse bir gıdım ilerleyemez gerçekten. Umudunuzu kaybetmeyin. Önünüzde 14-15 ay var. Ders konusu olsun veya motivasyon olsun her türlü konuya beni etiketleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, bende üniversite sınavına dilden çalışıyorum ve sizi çok iyi anlıyorum. Bu arada bu sene ki YKS'ye kayıt yaptırmış mıydınız?

Anladım hocam sizi. Bende korona dönemleri ve sonra ki 2-3 sene sizin gibi hallere girmiştim. Büyük ihtimal depresyondu. Ama geçmiş geçmişte kaldı, sizin de dediğiniz gibi insan sadece düşünür ve harekete geçmezse bir gıdım ilerleyemez gerçekten. Umudunuzu kaybetmeyin. Önünüzde 14-15 ay var. Ders konusu olsun veya motivasyon olsun her türlü konuya beni etiketleyebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım, bende üniversite sınavına dilden çalışıyorum ve sizi çok iyi anlıyorum. Bu arada bu sene ki YKS'ye kayıt yaptırmış mıydınız?
Düşüncen için teşekkür ederim. Konu açacak olursam seni etiketlerim bundan sonra. 14-15 ay içinde 25 net TYT 30 net YDT artırmam gerekecek. Kendimi tanıyorsam, gerçekten çalışırsam bundan iyisini bile yapabilirim. Sadece biraz sabretmem gerekecek. Bu sene ki YKS'ye kayıt yaptırdım. Önümüzdeki 3 ay çalıştıklarımı denemek açısından iyi olur diye düşündüm. Umarım sende bu sene istediğin bölüme girebilirsin.

Düşüncen için teşekkür ederim. Konu açacak olursam seni etiketlerim bundan sonra. 14-15 ay içinde 25 net TYT 30 net YDT artırmam gerekecek. Kendimi tanıyorsam, gerçekten çalışırsam bundan iyisini bile yapabilirim. Sadece biraz sabretmem gerekecek. Bu sene ki YKS'ye kayıt yaptırdım. Önümüzdeki 3 ay çalıştıklarımı denemek açısından iyi olur diye düşündüm.
Hocam pes etmeden çalışırsanız başarabilirsiniz. Neden olmasın? Daha iyisini de yaparsınız. YDT çalışmak bence çok eğlenceli eğer Ingilizce seven biriyseniz. TYT'ye başlayınca başta biraz yalpalarsınız, özellikle matematikte ama konu anlatımı dinleyerek ve soru çözerek yavaş yavaş çözersiniz zaten. Çalışmadan olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı