YDT'de 75 net TYT'de 70 net ne kadar sürede yapılabilir?

Hocam bende çalışıyorum, aralıktan beri. Hedefim ilk 10K'ya girmek dilde, bu da sizin saydığınız netleri işaret ediyor. YDT kısmını hallettim sayılır ama TYT henüz başlamadım. Ben YDT kısmında tavsiyeler vereyim.

İngilizce'yi oyunlardan öğrendim, ve YDT çalışmaya başlamadan önce İngilizce'min iyi olduğunu sanıyordum. Ama akademik İngilizce çok farklıymış. Kelimenin birçok anlamı var ve ben sadece 1 anlamını biliyordum önceden. Çünkü diğer anlamları işime yaramıyordu. YDT'de işte o diğer anlamları da soruyorlar. Gramer konusu ise çok kolay. Soru çözersen direkt aklında kalıyor. 2,3 konu var böyle zorlayan. Mesela, gerund-ınfinitive gibi. Zaten bunlarda soru çözdükçe aklında kalıyor. Kısacası YDT'nin temeli kelime ezberi ve gramerden geçiyor. Bu iki şeyi bitirdin mi 70+ netler muhtemel.

Bu arada merak ettim. Neden 3 kere mezuna kaldınız? Sınava hiç çalışmadınız mı?

YDT de grammar ve kelime bilgisi ile +70 net muhtemel değil. Anlama kapasitenizin olması lazım sınav anlamanızı ölçüyor ÖSYM bilgi dağarcığınızı değil.

Hocam pes etmeden çalışırsanız başarabilirsiniz. Neden olmasın? Daha iyisini de yaparsınız. YDT çalışmak bence çok eğlenceli eğer Ingilizce seven biriyseniz. TYT'ye başlayınca başta biraz yalpalarsınız, özellikle matematikte ama konu anlatımı dinleyerek ve soru çözerek yavaş yavaş çözersiniz zaten. Çalışmadan olmuyor.
Gramer biraz sıkıcı olsada. Vocab çalışmak gerçekten eğlenceli bence de. TYT matematik ve fen inanılmaz sıkıcı olacak ama dişimi sıkacağım biraz artık.

YDT de grammar ve kelime bilgisi ile +70 net muhtemel değil. Anlama kapasitenizin olması lazım sınav anlamanızı ölçüyor ÖSYM bilgi dağarcığınızı değil.
Çocukluktan beridir İngilizceye maruz kaldığımdan anlama konusunda sıkıntı olmuyor. Bir cümleyi anlamıyorsam kelime bilmediğimden oluyor genelde.

Gramer biraz sıkıcı olsada. Vocab çalışmak gerçekten eğlenceli bence de. TYT matematik ve fen inanılmaz sıkıcı olacak ama dişimi sıkacağım biraz artık.
Evet hocam, gramer sıkıcı ama çabuk bitiyor. Ben yaklaşık 1 ayda hepsini bitirmiştim. Çok fazla konu yok, yanlış hatırlamıyorsam 12 konu vardı. Bu 12 konunun alt konuları ile toplam konu sayısı 25'e falan çıkıyor ama gayet kolay.

Evet hocam, gramer sıkıcı ama çabuk bitiyor. Ben yaklaşık 1 ayda hepsini bitirmiştim. Çok fazla konu yok, yanlış hatırlamıyorsam 12 konu vardı. Bu 12 konunun alt konuları ile toplam konu sayısı 25'e falan çıkıyor ama gayet kolay.
Konulara genel bir göz gezdirmiştim çalışmaya başlamadan önce. Konu isimlerine hakim olmasam bile önceden maruz kalarak öğrendiğim çok şey varmış onu farkettim. Tenslere alışmak biraz zor geldi bana. Onu aşabilirsem gerisini çözeceğim.

Hepsini öğrendim onda sıkıntı yok. Hatta kafadan hepsinin formüllerini söyleyebiliyorum. Ancak soru içerisinde doldurmak bazen kafa karıştırıcı oluyor. Sanırım daha fazla soru çözmem gerekiyor.
Hocam aslında tenselerin püf noktası cümleden zaman kelimesini yakalayabilmek. Mesela past simple tense'de genellikle yesterday, ago zaman kelimeleri kullanılır veya present perfect tense genellikle for ve since ile kullanılır. Bunları cümleden ayırarak ve cümlenin fiiline bakarak hangi tense olduğunu çok kolay anlayabilirsiniz.

Düşüncen için teşekkür ederim. Konu açacak olursam seni etiketlerim bundan sonra. 14-15 ay içinde 25 net TYT 30 net YDT artırmam gerekecek. Kendimi tanıyorsam, gerçekten çalışırsam bundan iyisini bile yapabilirim. Sadece biraz sabretmem gerekecek. Bu sene ki YKS'ye kayıt yaptırdım. Önümüzdeki 3 ay çalıştıklarımı denemek açısından iyi olur diye düşündüm. Umarım sende bu sene istediğin bölüme girebilirsin.

Hocam yukarıdaki mesajlarınızı okuyarak yazıyorum ve kalan son 3 ayda çalışarak istediğiniz netlere ulaşabilirsiniz tekrardan 1 senenizi boşa geçirmeyin. Öncelikle YDT'den 30 net arttırmak istiyorum demişsiniz ve halihazırda 40 doğrunuz var geçen sınavdan, buna bakarsak önce hangi soru tarzlarında hata yaptığınızı tespit etmeniz gerekiyor. İkinci olarak her gün bol bol çıkmış kelime çalışmanız ki bu durumda önereceğim kitap 60 günde ezberbozan kelimeler tabii siz bu kitabı 30 günde bitirmeniz gerekiyor günde 1.30 saat minimum kelimeye gitmeye gerekiyor. Başka örnek vereceksem mesela grammarda eksiğiniz varsa berk Hoca'nın 45 günde grammar kampı var onu bitirmenizi öneririm onu da 20 günde paket edersiniz. TYT kısmında ise sosyal ve türkçeniz iyi olarak yorumladım tek eksiğiniz TYT mat ve fen. Fenin kolay konuları var oradan 10 net cebe atarsınız onda nasıl çalışcağınızı öğrenmek isterseniz oğuz Usta'nın kanalında bununla ilgili videosu var bakmanızı öneririm. Ayrıyeten YDT sınavına etki edecek en büyük artılardan biri de sınav kampından YDS çıkmış soru çözümlerini izlemek özellikle Ece hocadan. Çok güzel anlatımı vardır ben onun sayesinde YDS çıkmış sorularından genelde 65-70 net yapıyorum ve YDS de YDT'nin iki üç gömlek üstü ve ben YDT öğrencisiyim. TYT mata gelecek olursak mert hoca 5-6 gün önce 35 günde TYT mat günde 3-4 saat çalışılarak nasıl bitirilir videosunu paylaştı ona bakmanızı öneririm. Onda son 5 gün ayrıntıya giriyor yani aslında 30 günde TYT mata günde 3-4 saat çalışarak cebe indirebilirsiniz. Mezuna kalmak istemiyorsanız ki mezun psikolojisi çok kötü bu sene de benim de mezun senem, bu dediklerimi yaparak yani günde +10 saat çalışarak rahat bir şekilde halledebilirsiniz ama disiplin çok önemli. Size kalmış.

Hocam yukarıdaki mesajlarınızı okuyarak yazıyorum ve kalan son 3 ayda çalışarak istediğiniz netlere ulaşabilirsiniz tekrardan 1 senenizi boşa geçirmeyin. Öncelikle YDT'den 30 net arttırmak istiyorum demişsiniz ve halihazırda 40 doğrunuz var geçen sınavdan, buna bakarsak önce hangi soru tarzlarında hata yaptığınızı tespit etmeniz gerekiyor. İkinci olarak her gün bol bol çıkmış kelime çalışmanız ki bu durumda önereceğim kitap 60 günde ezberbozan kelimeler tabii siz bu kitabı 30 günde bitirmeniz gerekiyor günde 1.30 saat minimum kelimeye gitmeye gerekiyor. Başka örnek vereceksem mesela grammarda eksiğiniz varsa berk Hoca'nın 45 günde grammar kampı var onu bitirmenizi öneririm onu da 20 günde paket edersiniz. TYT kısmında ise sosyal ve türkçeniz iyi olarak yorumladım tek eksiğiniz TYT mat ve fen. Fenin kolay konuları var oradan 10 net cebe atarsınız onda nasıl çalışcağınızı öğrenmek isterseniz oğuz Usta'nın kanalında bununla ilgili videosu var bakmanızı öneririm. Ayrıyeten YDT sınavına etki edecek en büyük artılardan biri de sınav kampından YDS çıkmış soru çözümlerini izlemek özellikle Ece hocadan. Çok güzel anlatımı vardır ben onun sayesinde YDS çıkmış sorularından genelde 65-70 net yapıyorum ve YDS de YDT'nin iki üç gömlek üstü ve ben YDT öğrencisiyim. TYT mata gelecek olursak mert hoca 5-6 gün önce 35 günde TYT mat günde 3-4 saat çalışılarak nasıl bitirilir videosunu paylaştı ona bakmanızı öneririm. Onda son 5 gün ayrıntıya giriyor yani aslında 30 günde TYT mata günde 3-4 saat çalışarak cebe indirebilirsiniz. Mezuna kalmak istemiyorsanız ki mezun psikolojisi çok kötü bu sene de benim de mezun senem, bu dediklerimi yaparak yani günde +10 saat çalışarak rahat bir şekilde halledebilirsiniz ama disiplin çok önemli. Size kalmış.
Hayatı boyunca çalışmamış ve kafasını geleceği dışında her şeye yormuş birisi için çok zor dedikleriniz. Ama öneri çalışkan kişiler için gayet uygun olmuş. Teşekkür ederim uğraşıp yazdığın için.
Hocam aslında tenselerin püf noktası cümleden zaman kelimesini yakalayabilmek. Mesela past simple tense'de genellikle yesterday, ago zaman kelimeleri kullanılır veya present perfect tense genellikle for ve since ile kullanılır. Bunları cümleden ayırarak ve cümlenin fiiline bakarak hangi tense olduğunu çok kolay anlayabilirsiniz.
Tense uyumunu bugün öğrendim mesela. Ne kadar rahatlattığını anlatamam sana. Tenslerin anahtar kelimelerini yakalamak çoğu zaman işe yarıyor haklısın. Ama daha 3 gündür çalışıyorum aklıma yerleşmedi henüz, unutabiliyorum ara sıra. Sanırım bir kaç güne bitiririm gibi. Diğer konuların bunun kadar uğraştıracağını düşünmüyorum.

Tense uyumunu bugün öğrendim mesela. Ne kadar rahatlattığını anlatmamam sana. Tenslerin anahtar kelimelerini yakalamak çoğu zaman işe yarıyor haklısın. Ama daha 3 gündür çalışıyorum aklıma yerleşmedi henüz, unutabiliyorum ara sıra. Sanırım bir kaç güne bitiririm gibi. Diğer konuların bunun kadar uğraştıracağını düşünmüyorum.
Diğer konularda o kadar karışık değil. Bir tek Gerund-Infinitive'de zorluk çekersiniz. Diğerleri bence çok kolay. Özelikle active-passive voice, modals gibi konular. Ek olarak gramerin yanında kelime ezberini de unutmayın hocam. Bence her 2 günde bir 20 kelime ve her hafta arttırmak şartıyla ezber yapabilirsiniz. Özellikle soru içerisinde bilmediğiniz kelimeleri not alıp ezberlemek çok işe yarıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı