Tezkereyi aldıktan sonra başvurunu yaparak uzman çavuş olabilirsin tabi herhangi bir sıkıntı yok bende 385. Dönem yedek astsubaydım bir kaç devrem uzm çavuş ayrıca jandarmada olanlar da var.Merhaba, yedek astsubay olarak askerlik yapınca uzman çavuş olarak kalınabilir mi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda?
Ben bizim uzmanlara sordum K.K.K.'da yaptığın zaman olamıyorsun rütbeni düşüremiyorsun demişlerdi o zaman lise KPSS girmek lazım sözleşmeli er için de başvurdum ama oda 3 sene bekletiyor ve TSK dış alım da yapmıyorTezkereyi aldıktan sonra başvurunu yaparak uzman çavuş olabilirsin tabi herhangi bir sıkıntı yok bende 385. Dönem yedek astsubaydım bir kaç devrem uzm çavuş ayrıca jandarmada olanlar da var.
Bize bildirmediler ondan dolayı kaçırdım yaşım da 24 KPSS girsem bu sefer astsubay yaşı geçiyor uzmanın yaşı biraz ileri ve her sene lise KPSS oluyorYedek Astsubay olarak askerlik yaptığında daha sonra Astsubay olarak devam etme şansın doğuyor diye biliyorum neden Uzman Çavuşluk?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.