Yedek BIOS nedir?

Caferistan

Femtopat
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam arkadaşlar.
Sizlere birkaç sorum olacak;
1-Anakart modelim ASUS Prime Z790-P Wi-Fi olup anakart özelliklerine baktığımda bir internet sitesinde BIOS sayısı 2 yazıyor, bu durumda anakartım Dual BIOS mu oluyor? Bu arada diğer internet sitelerinde anakartımla ilgili BIOS sayısı ile ilgili bir bilgi göremedim.
2-Flash bellek ile BIOS güncellemesi yapacağım, güncelleme yaparken aksi bir durum oldu ve elektrik kesildi diyelim bu durumda anakartım çift BIOS'lu olduğu için elektrik geldiğinde ilk BIOS zarar gördüğü için ikinci BIOS'um otomatik olarak devreye girer ve PC açılışını gerçekleştirir mi?
3-Eğer ikinci BIOS'um otomatik olarak devreye girer de PC açılışını yaparsa BIOS güncelleme işlemine yeniden başlayabilir miyim?
4-Eğer ikinci BIOS otomatik olarak devreye girmezse benim ne yapmam lazım nasıl bir yöntem izleyip ikinci BIOS'la PC açılışını gerçekleştirebilirim?

Cevaplarınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
Anakartınızın manualinde öyle bir bilgi yok ama BIOS güncellemesi sırasında bir sorun olursa, ASUS CrashFree BIOS 3 özelliği ile USB flash disk kullanarak kurtarma imkanının mevcut olduğu belirtiliyor.

Screenshot_20230216-133257_ReadEra.jpg
 
Anakartınızın manualinde öyle bir bilgi yok ama BIOS güncellemesi sırasında bir sorun olursa, ASUS CrashFree BIOS 3 özelliği ile USB flash disk kullanarak kurtarma imkanının mevcut olduğu belirtiliyor.

Eki Görüntüle 1670735

Evet dostum, bende bir internet sitesinde anakartımla ilgili anakart sayısı 2 yazdığını gördüm, diğer internet sitelerinde bu bilgiye ulaşamadım, bu yüzden emin olamadım ve böyle bir konu açtım.
 
@Caferistan kendi sitesinde BIOS ROM toplam 192MB, fakat 128MB ve 64MB olarak iki adet belirtilmiş. Belki bu sebeple öyle bir düşünce oluşmuş olabilir.

Evet dostum olabilir. Senin göndermiş olduğun resimde anakart modeli ASUS Z790p yazıyor ama benim ASUS Z790P-WIFi. Ve benim benim anakartımın software kısmını bulamıyorum crassfree özelliği olup olmadığını öğrenmek için.
 
@Caferistan pardon dikkat etmemişim ama Z790P Wi-Fi modeli için olan manualin 3.4 bölümünde mevcut;


Screenshot_20230216-140527_ReadEra.jpg


Alttaki linkte de "Yazılım Özellikleri" altında "UEFI BIOS" başlığında belirtiliyor.

 
Son düzenleme:
@Caferistan pardon dikkat etmemişim ama Z790p Wi-Fi modeli için olan manualin 3.4 bölümünde mevcut;


Eki Görüntüle 1670777

Alttaki linkte de "UEFI BIOS" başlığı altında belirtiliyor.


Tamam dostum teşekkür ederim. Bu akşam BIOS güncellemesini yapacağım bakalım inşallah bir terslik çıkmaz da bunlarla uğraşmam. Sağ olasın yardımların için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı