Merhaba. 23 yaşındayım lisans mezunuyum yedek subaylığa başvurmayı düşünüyorum ama pek bilgim yok sanırım 12 ay sürüyormuş. 12 ay bittikten sonra orada kalıp askerliği meslek haline getirebilir miyiz süreç nasıl işliyor? KPSS P3 puanım var muvazzaf subaylık ve astsubaylığa başvurdum fakat göz derecem 1.5 olduğundan elenme ihtimalim var bende yedek subaylığı denemek istiyorum ama orada da göze bakıyorlar mı bilmiyorum. Bu şekilde yedek subay veya astsubay olup meslek edinmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Yanlış bilgi
Göz probleminiz için TSK sağlık yönetmeliğine bakabilirsiniz. Askerlik yoklamasında (yedek subay aday adayı) gözler 3 numara miyop, astigmat, hipermetrop vardı göz doktoru onay vermişti. Askerliği yedek subay olarak yapmak için lisans veya ön lisans mezunu olmanız lazım. 12 ay sürer. Askerlik sonrası subay olarak yapılabiliyordu MSB kaynaklarında vardı sanki olmadı belki askerlik şubesinden de doğru bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
YD.SB. olarak alınırsan, iç alımlar gelecek sen yedek subay olarak yaparken ve bazı bölümlerden birkaç kontenjan açılır(bunlar her dönem aşağı yukarı aynıdır). Göz çizdirdikten bir süre sonra muayene olup geçebilirsin. İç alımlarda KPSS puanı vs gerekmez. Yazılı sınav+spor+mülakat ile alım yapılır.

Avantajı YD.SB. olarak yaptığın için hastane sağlık mülakatlarında fazladan yardımcı olabilecek devrelerin olabilir(eski askeri hastaneye atananlar mesela) ama onun haricinde dış alım daha mantıklı olabilir. Daha fazla seçilebilir bölüm ve KPSS ile adayların önüne geçme imkanı var.

YD.SB. olarak alınırsan, iç alımlar gelecek sen yedek subay olarak yaparken ve bazı bölümlerden birkaç kontenjan açılır(bunlar her dönem aşağı yukarı aynıdır). Göz çizdirdikten bir süre sonra muayene olup geçebilirsin. İç alımlarda KPSS puanı vs gerekmez. Yazılı sınav+spor+mülakat ile alım yapılır.

Avantajı YD.SB. olarak yaptığın için hastane sağlık mülakatlarında fazladan yardımcı olabilecek devrelerin olabilir(eski askeri hastaneye atananlar mesela) ama onun haricinde dış alım daha mantıklı olabilir. Daha fazla seçilebilir bölüm ve KPSS ile adayların önüne geçme imkanı var.
Eyvallah sağ olun. Bir diğer sorum var o da benim sol ayağımda biraz düz tabanlık var sağda da var ama sol kadar değil. Düz tabanlık engel diye biliyorum ama nasıl bakılıyor bilginiz var mı? Ayağımda hiçbir sorun yok 1 km koşarım hiçbir ağrı vs yok bütün fiziksel hareketleri yaparım ama düz taban damgası yer miyim yedek subay veya muvazzaf subaylık için sorun olur mu

Yd.Sb. için kör olsan da topal olsan da sağlık ocağına gittiğinde(tecil bozduktan sonra gidiyorsun sağlık kontrolü için) doktora benim sıkıntım yok dediğin gibi sana üstelemeden askere uygundur verir.

Ancak muvazzaflığa geldiğinde düz tabana ve skolyoza ekstra takıyorlar. Sağlık kurulunda ortopedi bakıyor. Askeri geçmişi olan doktordan veya yaşadığınız şehirdeki Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler'den ortopedi randevusu alıp danışman senin yararına olacaktır. Aksine sağlık rapor kısmı işin en kolay ve en son kısmıdır. Her şeyi geçip burada elenmektense önceden muayene olman daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı