Yemek yiyemiyorum, çok seçiciyim ne yapmalıyım?

Vınnnn

Hectopat
Bu normal değil, hiç bir şey yiyemiyorum nerdeyse. Hastalık gibi değil çok seçiciyim. Sadece şunları yiyorum
Hamburger
Tost
Yumurta
Döner
Gözleme
Ispanaklı böğrek
Tavuk... Vesaire.
Hiç bir sebzeyi nerdeyse yiyemiyorum. Meyve olarakta şeftali, üzüm ve mandalina sadece. Yiyemiyorum midem almıyor sanki. Obez falan değilim kilolu değilim ama adam akıllı bir şey yiyemiyorum. Bu nasıl geçecek? Gelecek kaygım oluştu ileride karım falan olsa yemek yapsa nasıl yiyeceğim diye, sevgilimle dışarı çıksam mesela ne yiyebilecegim gibi. Hamburger yersem sadece et ekmek yiyorum arkadaşlarım nasıl yiyosun bomboş diyo, çiğ köfte dürüm yesem sadece çig köfte lavaş yiyorum millet içine onlarca şey koyarken. Aslında yumurta bile zor yiyorum. Haşlanmış yumurtayı ketçap ile yiyorum yoksa boğazımdan geçmiyo. Tadını beğensemde kuscam gibi öğk yapıyorum ama asla kusmadım. Sadece yutamiyorum. Ne yapacağım?
Ek olarak kilolu da değilim. Zamanında biraz göbeğim vardı vermek için diyetisyene gittim o bile zoraki bir şeyler yazdı. Diyet listemde sadece sabah tost, öğlen küçük bir döner, akşam tavuk ve makarna veriyordu genel olarak.(Ona rağmen kilo verdim)

Merhaba, yaşça küçük olduğunuz belli. İleride seçicilik kalkıyor ve gıdalardaki değeri daha iyi anlıyorsunuz. 20+ yaşlarda geçecek bir durum.

Bamyayı yerken kendimi Bear Grils gibi düşünüyorum. Besin takviyesi için yemek zorundayım kaçarı yok. Her gün et yiyemem ve her gün otla beslenemem. Dengeli beslenmek demek yemeklerden zevk almayı bırakmak demektir. O zaman yemek seçmezsin.

Merhaba, yaşça küçük olduğunuz belli. İleride seçicilik kalkıyor ve gıdalardaki değeri daha iyi anlıyorsunuz. 20+ yaşlarda geçecek bir durum.
İnşallah hocam inşallah.

Bamyayı yerken kendimi Bear Grils gibi düşünüyorum. Besin takviyesi için yemek zorundayım kaçarı yok. Her gün et yiyemem ve her gün otla beslenemem. Dengeli beslenmek demek yemeklerden zevk almayı bırakmak demektir. O zaman yemek seçmezsin.
Tadını beğensemde, boğazımdan geçmiyor. Mesela turpun tadı bana güzel geliyo ama asla yiyemiyorum.

Tadını beğensemde, boğazımdan geçmiyor. Mesela turpun tadı bana güzel geliyo ama asla yiyemiyorum.
O halde "Sen misin turp!" de turbu kabuğuyla ısır lokmayı ağzında hacamat et yut acıma turba vur dişlerini.

Hocam bir şeyin tadını beğenip yiyememeniz biraz garip, belki psikolojik bir şey olabilir.
Sanmıyorum küçükken böyle alışıyor insanlar. Tanıdıklarım var aile göz yumunca olmuyor benim kendimde gördüğüm şey küçükken pişmiş yeşillikleri severken şu an çiğ halini yesem bile pişmişini yiyemiyorum(ıspanak, pırasaya, lahana vb.).

Tabi yaş ilerledikçe iş gününün akşamı eve gelince ne varsa o modu başlıyor ve seçme hakkımız olmuyor.

Aynı durum bende de var ve kaygılandığın şeyler gerçekten sorun oluyor. Dışarıda birisiyle yemek yemek için ortak bir şeyler aramak işkence oluyor. Meyve seçmem, sebze konusunda da senin kadar seçici değilim ama ayrı ayrı yazdıklarının hiçbirini bende yiyemiyorum. Hep ileride düzelir derler ama öyle olmuyor. Uzmana danışmak yardımcı olabilir çünkü bu kadar seçici olmak yoruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı