Yemeksepeti hesabı çalındı

Vilgefortz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün telefon numaram üzerinden Yemeksepeti'ne girdim ve hesap adının Berduhan olduğunu gördüm. Hesap bilgileri kısmını kontrol ettiğimdeyse Berduhan Necmi denen birisi adını, soyadını ve e-posta adresini hesabıma koymuş, ama benim telefon numaram gözüküyor. Yemeksepeti'nin müşteri hizmetleri sadece kurumsal tarafta hizmet veriyormuş, o yüzden telefonla arayıp destek alamıyorum ve program üzerinde de canlı desteğe bağlanmıyor. Ne yapabilirim? Telefonumu çaldırmadığıma eminim ve başka biri nasıl benim telefonumdaki SMS doğrulamasını yapmadan numaramı hesaba ekleyebiliyor ve ben kendi numaram üzerinden bu hesaba girebiliyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yemeksepeti MH ile neden iletişime geçemiyorsunuz? Şu numarayı aradınız mı?

444 5 445

Eğer virüs yemenize sebep olacak bir şey yaptıysanız ve hesabınız bilgisayarınızda açıksa belki çerezleriniz çalınmıştır. Onun dışında SIM swap yapmış olabilirler, bu sayede Yemeksepeti doğrulama kodunuz eğer SMS olarak geliyorsa bu şekilde hesabınıza girmiş olabilirler.

Müşteri hizmetlerini arayıp telefon numaranızın size ait olduğunu ve hesaba böyle olduğunu açıklayın. Belki yardımcı olurlar.

Bu arada hesabı düzenli olarak kullanıyor muydunuz? Numarayı yeni mi aldınız? Kullanılmış numara satma mevzusu vardı bi' ara sanki. Eğer o gerçekse o da sebep olmuş olabilir.

Yemeksepeti'ni kullanmayın kullandırtmayın, zamanında 50 milyon kişinin verisi bu site yüzünden sızdırıldı.
Telefon numaramı nasıl kurtarabilirim peki? Hesabımda berduhan denen şahsın e-postası olduğundan dolayı hesabı silmeye çalıştığımda sms değil e-postaya şifre gidiyor ve dediğim gibi müsteri hizmetlerine ulaşamıyorum. 😔

Merhaba arkadaşlar, dün telefon numaram üzerinden Yemeksepeti'ne girdim ve hesap adının berduhan olduğunu gördüm. Hesap bilgileri kısmını kontrol ettiğimdeyse berduhan necmi denen birisi adını, soyadını ve e-posta adresini hesabıma koymuş, ama benim telefon numaram gözüküyor. Yemeksepeti'nin müşteri hizmetleri sadece kurumsal tarafta hizmet veriyormuş, o yüzden telefonla arayıp destek alamıyorum ve program üzerinde de canlı desteğe bağlanmıyor. Ne yapabilirim? Telefonumu çaldırmadığıma eminim ve başka biri nasıl benim telefonumdaki SMS doğrulamasını yapmadan numaramı hesaba ekleyebiliyor ve ben kendi numaram üzerinden bu hesaba girebiliyorum?

Bilgisayar/Telefon dahil bütün platformdaki hesaplarınızda şifreyi değiştirmenizi ve 2 faktör(çift doğrulama açmanızı kesinlikle öneririm bu durumda yapılacak en iyisidir.

1. Çalınan verilerden hesabınıza giriş yapılmış olabilir.
  2. Eğer bilgisayarda hesabınız açıksa veya Google'a kayıtlıysa, RAT vb. benzeri virüs yemiş olabilirsiniz (ve hâlâ duruyor olabilir). Son indirdiğiniz şeyleri kontrol edin.
  3. Telefon üzerinden virüs yemiş olabilirsiniz. Şüpheli ve son indirmelerinizi kontrol edin.
  4. Bilgisayar ve telefondan virüs taraması yapınız.

@Crownguard hocam numaram 8 yıldır benim, yani daha Yemeksepeti ortalıkta yokken kullanıyordum o yüzden alınma ihtimali yok (numaramı sıfır aldım) ve dediğiniz numarayı aradım ama dediğim gibi sadece kurumsallara hizmet veriyorlarmış. Canlı bir insanla görüşebilsem derdimi anlatacağım ama şirketler bir telefon numarası koymayı bile çok görüyor. Dediğiniz gibi swap işlemi olabilir, canım ülkem sağ olsun içimiz rahat etmiyor ve mühendislik okuduğumdan dolayı bu konulardan çok korkmaya başladım.

Telefon numaramı nasıl kurtarabilirim peki? Hesabımda berduhan denen şahsın e-postası olduğundan dolayı hesabı silmeye çalıştığımda SMS değil e-postaya şifre gidiyor ve dediğim gibi müsteri hizmetlerine ulaşamıyorum. 😔

Telefon ile kurtar seçeneği olması lazım aslında.

@U Y U M S U Z bilgisayardan asla girmedim, telefondaysa APK vb. şeyleri asla yüklemediğimden çalınma ihtimali yoktu ama crownguard hocamın dediği gibi SIM kart üzerinden swap yapılıp öyle girilmiştir ama hesaba baktığımdaysa herhangi bir sipariş te verilmemiş, tek sıkıntı ben hesaba erişebiliyorum ama e-posta adresini değişmek istediğimde karşıdaki şahsa kod mail olarak atılıyor yani kendi telefon numaramı kullanamıyorum.

Telefon ile kurtar seçeneği olması lazım aslında.

Mail adresi değiştirmek istediğimde maalesef ki telefona SMS değil de diğer e-posta adresine şifre gönderiliyor. Bu Yemeksepeti'ne ulaşma şansım yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
@U Y U M S U Z bilgisayardan asla girmedim, telefondaysa APK vb. şeyleri asla yüklemediğimden çalınma ihtimali yoktu ama crownguard hocamın dediği gibi SIM kart üzerinden swap yapılıp öyle girilmiştir ama hesaba baktığımdaysa herhangi bir sipariş te verilmemiş, tek sıkıntı ben hesaba erişebiliyorum ama e-posta adresini değişmek istediğimde karşıdaki şahsa kod mail olarak atılıyor yani kendi telefon numaramı kullanamıyorum.

Mail adresi değiştirmek istediğimde maalesef ki telefona SMS değil de diğer e-posta adresine şifre gönderiliyor. Bu yemeksepetine ulaşma şansım yok mu?

Aslında kısmen var ama aramış olmanıza rağmen sizi resmen yok saymışlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı