Yeni aboneler için güvenli internet hizmeti artık varsayılan olarak gelecek

Daha önce de güvenli internet hizmeti abonelerin hizmetine sunuluyordu ama isteğe bağlı olarak sonradan açılabiliyordu. BTK'nın yayınladığı karara göre yeni internet aboneliklerinde Güvenli İnternet Hizmeti Aile Profili varsayılan olarak seçili gelecek artık.
  • Abonelere bu seçeneği zorunlu kılmayacak, aboneler tarafından sonradan değiştirilebilecek.
  • Herhangi ek bir ücret alınmayacak.
  • Üç ay içinde yürürlüğe girecek gibi duruyor.
Kaynak: https://www.kamudanhaber.net/guncel/internet-aboneliklerinde-yeni-donem-h474608.html
 
İyi olmuş kötü olmuş şimdilik yorum yapmayacağım ancak şu açıdan mantıklı: Pandemiyle birlikte artan internet ihtiyacı sebebiyle birçok kişi çocukları için internet alıyor ve çoğu kişi böyle bir hizmetin olduğunu bilmiyor. Bu karar da bence bu durumlar için alınmış.
 
Abone olmak için zaten en azından 18 yaşında olmak gerekiyor. Sözleşmede bunun için kutu koymak çok mu zordu? Sanki internete kiliseden veya camiden bağlanıyoruz da varsayılan olarak açık geliyor. Saçma site yasakları yüzünden VPN ile uğraşıyorduk, şimdi de bu tercihi değiştirmek için birkaç dakika harcamamız gerekecek. Bu tercihi açık bırakacak kişi neredeyse yoktur. İnternet kullanımını kolaylaştırmak yerine zorlaştırıyorlar.

Güvenli internette Series S çalışmıyor. Çok gereksiz bir şey bence.
 
Güvenli internet şu an engeli olmayan hangi sitelere engel koyuyor? VPN kullanmayı da mı engelliyor? İnternetten biraz baktım ama detaylı bir kaynak bulamadım.
 
Bu geri kafalılardan bir an önce kurtulmamız lazım.
Daha ülkedeki çoğu ISS'nin "normal kullanıcılar" için ulaşılabilir paketlerinde 10 Mbps'den yukarı upload sunulmuyor ve bu konu hakkında "düzenleyici" kurumlardan ses çıkmıyor. Bu durumun neden görmezden gelindiğini de söyleyeyim; "düzenleyici" makamlarda görev yapanların da o makamlarda kalmasını sağlayanlar bizzat ISS'lerin kendisi zaten.
Yani anlayacağınız, bu geri kafalılardan kurtulmamız bayağı bir zor.
 
Gecen hafta harr potter vardi kanal d de. Ve izlerken ne gordum bilin bakalim akillara zarar. Cin kelimesi sansurlendi. Harry bankaya giriyor hagridle birlikte. Ve Harry soruyor bunlar ne? Hagrid cevap veriyor onlar dunyanin on zeki yaratiklari onlar bip harry bipler cok zekilerdir. Tabi bip degil sesi kaptiyorlar.

Bu sansur degil bu bambaska bir olay. Cok daha sey soyletdim ama gerek yok basima is alirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı