Yeni açıklanan asgari ücret yeterli mi?

Yeni açıklanan asgari ücret yeterli mi?

• Oy verenlerin toplamı
    232
  • Anket kapandı .
Bu parayla sadece hayatta kalırsın; karnını doyurur, haftada bir kaç gün dışarıda takılır, kafanı sokacak bir evde yaşarsın birikim filan yapamazsın.
Söyledikleriniz bence İstanbul için geçerli çünkü bizim burada çok rahat geçinirsin. Aslında Almanya'ya baktığımız zaman Berlin ile herhangi bir şehir ile arasında çok ciddi fark var ama adamlar ne yapmış federal yönetim ile tık diye çözmüşler. Federal yönetim gibi bir şey olmalı bana kalırsa.

Ben Kayseri'ye göre söyledim, İstanbul'daki bir insan bu parayla hiç geçinemez.

Kayseri'de de rahat geçinilir bence. Neden geçinemesin.
Kayseri'de orta halde merkezi bir yerde, yeni binalarda kira en az 800 TL. İnternet, elektrik, su, doğalgaz(yaz için) en az 350 TL. Sağlıklı ve yeterli gıdalarla beslenmek içinde en az aylık 500 TL. Daha dışarı çıkmadan 1650 TL gitti.

800 TL çokmuş bizim burada 500 TL'ye mis gibi ev bulursun. Doğalgazı arabayı mı bağlıyorsunuz yazın kombi bile açılmıyor nereden çıktı 350 TL. Federal yönetim bana kalırsa olmalı bence yapmamalarının nedenlerinden biri bence köleleri iyi yönetemeyecekler sanırım o yüzden yapmıyor olabilirler belki de çünkü duruma bakılırsa şart gibi tabii ben siyasetçi falan değilim bunlardan pek anlamam.

Konuya girmeden Levent Kırca geldi aklıma zaten.
Asgari ücrete ne kadar zam yaparlarsa yapsınlar, önemli olan insanların alım gücü. Bu olmadıktan sonra ne yapsan boş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…