Yeni açılan liseye gidilir mi?

Hocam OBP'niz nasıl? 200 kontenjan biraz tehlikeli. Çünkü şöyle anlatayım, insanlar okulun obp ortalamasına bakmıyor, en düşük puanına bakıyor. Bu yüzden 199 kişi 90 ile girip 1 kişi şansa bala 70'le girse okula o günden sonra giren öğrencilerin kaliteleri düşecek.
OBP 83 maalesef. Gideceğim bir sürü OBP'li lise var da mahalle okulu diye hiçbirine giremiyorum.

Ben 9. Da hiç çalışmadım. Sadece ödevleri yapıyordum ve dersi derste dinliyordum. Sınav gecesi adam givi çalışıp çoğu sınavdan 80 üstü alıyordum. Bu yüzden fazla takmana gerek yok. Ama yine de kendine bir program yapıp ona göre çalışmanı öneririm.
Hocam sizce dediklerimi yaparsam 90+ OBP'ye çıkabilir miyim? 8.sınıfta da böyle çalışmıştım rahat 90 yapmıştım.

OBP 83 maalesef. Gideceğim bir sürü OBP'li lise var da mahalle okulu diye hiçbirine giremiyorum.

Hocam sizce dediklerimi yaparsam 90+ OBP'ye çıkabilir miyim? 8.sınıfta da böyle çalışmıştım rahat 90 yapmıştım.

Sana bağlı bir durum ben bu sene 87 OBP ile bitirdim 9. sınıfı. Matematik ve edebiyat notlarını iyi tutarsan rahat yaparsın. Ama dediğim gibi, yine de kendine bir program yap ve öyle çalış. 87 OBP ne kadar yüksek gibi görünse de ben keşke daha fazla çalışsaydım diyorum. Özellikle matematik ve fen derslerine iyi çalış.

Çevremde yeni açılan bir lise var ve evime çok yakın. Bu okul, 200 kişilik kontenjanla öğrenci alacak. Diğer okulları yazdım, ama eğer onlar gelmezse, en kötü ihtimalle bu okul bana gelecek. Ancak tek korkum, okulun OBP puanının 60’lara kadar düşmesi. Bu sene sadece 9. sınıflar olacak. Sizce bu liseye gitmek mantıklı mı?

@GhOstseOul

@soulsteal59

@Rowaulf

@Nisshin
@Ali imran00
OBP'niz kaç?

O zaman bir sorun kaç OBP ile almayı düşündüklerini. 80'in altında düşünüyorlarsa gitmeyin. Bence garantici olup 80 OBP ile alan bir liseye gidin. 10 dakika daha yürüyün ne olacak 😃.

Unutmayın, lise önemli fakat en berbat liselerden bile en iyi öğrenciler çıkabiliyor.

Başka merak ettiğiniz bir şey olursa etiketleyin. İyi Sosyaller.

Hocam siz nasıl çalışıyorsunuz? Ben 9.sınıfa geçince konulara odaklanıp az da olsa soru çözmeyi düşünüyorum.

9. sınıf için isterseniz öneriler yapabilirim.

O zaman bir sorun kaç OBP ile almayı düşündüklerini. 80'in altında düşünüyorlarsa gitmeyin. Bence garantici olup 80 OBP ile alan bir liseye gidin. 10 dakika daha yürüyün ne olacak 😃.

Unutmayın, lise önemli fakat en berbat liselerden bile en iyi öğrenciler çıkabiliyor.

Başka merak ettiğiniz bir şey olursa etiketleyin. İyi Sosyaller.

9. sınıf için isterseniz öneriler yapabilirim.
Olur hocam.

Sanırım matematiğiniz çok iyi değil. Partikül matematik bu aralar tamamen sıfır olan öğrenciler için bir kitap çıkarıyor. O kitabı alın ve temelinizi oturtun.

Fen için ortaokuldan hiç temeliniz olmasa bile halledebilirsiniz.

Kimya: Meschemy kimya öneririm. Kaynak önerim miray yayıncılık. Konuyu ezberlemeyin, mantığını anlamaya çalışın.

Fizik: Temel seviye bir kaynak (okyanus 40 seans gibi) ve fizik evim kanalı kullanın. İsterseniz VIP fizik kullanabilirsiniz.

Biyoloji: Dr. Biyoloji ve istediğiniz bir kaynak. Konuları her hafta 1 defa tekrar edin.

Edebiyat/Türkçe:

Sınavdan önceki gece çalışarak halledilir.

Öyle kitap al, paragraf çöz falan demeyeceğim. Sadece kafiye, redif gibi şeyleri iyi öğren, gerisi yorum.

Yabancı diller:

Evet, maalesef hem Almanca hem İngilizce göreceksin lisede. Bence bu 2 derse sürekli kendini maruz bırak. Duolingo'yla bile olur ama sakın bu 2 dersi bırakma.

Tarih/Coğrafya/Din:

Ders kitaplarını iyi takip et, güzel çalış. Beleş puan getiriyorlar. Kaynak işine bulaşma.

Din: Herhangi bir kanal.
Tarih: Herhangi bir kanal.
Coğrafya: Coğrafya'nın kodları.

Sadece matematik ve fen için test çözeceksin. Eve gel, günlük tekrarını yap ve 1-2 test çöz. 1 saatini alacak en fazla. Fakat bu seni diğer öğrencilerden çok daha iyi yapacak.

Dersler dışında önerim şu:

Arkadaşlarını iyi seç. Herkes gruplaşacak. Seninde bir grubun olsun.

Etliye sütlüye karışma. Ha asosyal ol, kimseyle iletişim kurma demiyorum, fakat gidip her şeye karışma.

Diyelim ki bir öğretmeni sevmedin/sevmediniz sınıfça. Sınıfını değiştir veya topluca öğretmeni şikayet edin müdür yardımcılarına.

Başka merak ettiğin bir şey varsa çekinmeden sor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı