Yeni alınacak işlemci AMD mi olmalı Intel mi?

Mrcon223

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba, işlemci için AMD mi? Intel mi? Karar veremedim araştırıyorum ama AMD'nin az çekirdekli olmasından dolayı AMD almakta istemiyorum fakat genel olarak herkes AMD'nin iyi olduğunu söylüyor F/P olarak çok iyi ama ben sadece oyun için almıyorum. Bana lazım olan işlemci oyunu akıcı oynatması ve render gibi işlemlerini hızlı yapan bir işlemci arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bütçe olarak en fazla 8-9k verebilirim ama yine de ucuz olursa iyi olur.

Herkese merhaba, işlemci için AMD mi? Intel mi? Karar veremedim araştırıyorum ama AMD'nin az çekirdekli olmasından dolayı AMD almakta istemiyorum fakat genel olarak herkes AMD'nin iyi olduğunu söylüyor F/P olarak çok iyi ama ben sadece oyun için almıyorum. Bana lazım olan işlemci oyunu akıcı oynatması ve render gibi işlemlerini hızlı yapan bir işlemci arıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bütçe olarak en fazla 8-9k verebilirim ama yine de ucuz olursa iyi olur.

8 çekirdek oldukça yeterli. Cekirdek konusunda soyle bisey var. Intelde 3 cekirdek varsa 1 2 tanesi verimlilik çekirdeği oluyor dusuk guc kullanıyorlar digerleri performans cekirdegi oluyor. AMD ise sadece performans cekirdegi kullaniyor. Yani cekirdek sayisina bakmayin cok. 7700 her is icin yeterli bir işlemci.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı