Yeni alınan 2 TB HDD'yi takınca bilgisayar açılmıyor

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba arkadaşlar. Ben Hepsiburada üzerinden 2 TB HDD satın aldım ürün sıfır ürün. Bugün iş yerine geldi paketini açtım iş yerindeki kasaya taktım çalışıyor mu diye. Baktım çalışıyor test falan ettim sorun yok ufaktan sökeyim paketine koyayım der iken elektrik kesildi. Sonra bilgisayarı tekrar açtım donanımlarda bir sorun var mı diye. Baktım bilgisayar açılma ekranında kalıyor altta duran halka dönüyor ama masaüstüne geçmiyor.
Neyse eve gidince hallederim dedim, evdeki kasaya taktım gene aynı sorun. Bilgisayar açılacak gibi oluyor dönüyor ama masaüstüne bir türlü geçmiyor. HDD'yi çıkartında anında masaüstüne geçiyor. Dedim bari taşınabilir hard disk kutusundaki kablo ile bağlayayım USB'den bilgisayarı açıp öyle yapınca da disk yönetiminde bilinmeyen 1 olarak geçiyor. Başlat dediğimde ise başlatılamayan aygıt uyarısı veriyor. Yardımcı olabilecek var ise çok sevinirim teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaza ulaşabiliyorsanız program aracalığı ile format atıp sıfırlamayı deneyebilirsin tabii ki yazılımsal hatayı giderecektir. Ama donanımsal arıza var ise geri yollaman gerekebilir.

Sistemde Windows kurulu ana disk hariç bir başka depolama birimi daha var mı? 2 adet SSD 1 HDD kullanacaksan atıyorum o ikinci SSD'yi çıkarıp bir de öyle HDD'yi bağla.
Denedim hocam olmuyor maalesef. Aşağıdaki arkadaşın yorumuna da cevap vereyim hdd ye hiç bir şekilde giremiyorum. Windows kurar gibi bios üzerinden biçimlendireyim dedim formata bile başlamıyor bilgisayar. HDD kasaya takılı olduğu sürece işlem yapamıyorum.

Yani tahmini olarak HDD kurulum gerçekleştirirken elektrik kesildiği için kurulum başarısız olmuş olabilir belki de yetkili merciler programlama devresi ile tekrar hayata çevirebilirler. HDD veri kurtarma merkezleri bunu yapabilir belki.

Denedim hocam olmuyor maalesef. Aşağıdaki arkadaşın yorumuna da cevap vereyim hdd ye hiç bir şekilde giremiyorum. Windows kurar gibi bios üzerinden biçimlendireyim dedim formata bile başlamıyor bilgisayar. HDD kasaya takılı olduğu sürece işlem yapamıyorum.

Elektrik kesintileri direkt güç kaynağından gelen kablolara bağlı donanımlara risk oluşturabiliyor o esnada bir kısa devre, statik elektrik sorunu yaşanmış da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı