Yeni Alınan Cep Telefonu Nasıl Şarj Edilmeli?

Makaleler
4
Yer
Denizli
Yarın yeni telefonum (Redmi Note 7) kargodan gelecek bildiğiniz gibi bir çok telefoncu telefonların ilk alındığında 18 saat 12 saat şarj edilmesi gibi şeyler söylüyor. İnternette ise bunun tam tersi normal kullanıldığı gibi kullanılması gerektiği söyleniyor. Ben şahsen 18 saat şarj etmenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Sizlere de bu konuyu sormak istedim siz ne diyorsunuz? Bu konu hakkında bilgileriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
O muhabbet 10 sene önceydi hocam yeni telefonlarda böyle bir şeye gerek yok zaten sıfır telefonlar mağazalarda açık olarak duruyor gösterim için. Normal şarja takıp kullanabilirsiniz.

Söyle söyleyeyim 18 değil 118 saat şarja taksan da şarjı %100 olduğunda %99'a düşene kadar şarj olmuyacak o yüzden boş
Batarya ömrü için diyorsanız ise bataryaya abanarak nasıl sağlıklı olmasını beklersiniz.

18 saat 12 saat şarj tamamen saçmalıktan ibaret. Öyle bir şey yok.

Bataryanızı tamamen boşaltmayın, tamamen de doldurmayın. %45-%75 arası ideal değerler. %80'in üstüne çıkartmayın, %100 şarj etmek yüksek gerilimle bataryayı zorlar, zarar verir. Tamamen de boşaltmayın.

Hızlı şarj teknolojisini mümkün olduğunca kullanmayın, gerçi Redmi Note 7'de var mı bilmiyorum.

Telefonu güç tasarrufu modunda kullanmak da pil ömrünü arttıran etkenlerden birisidir.

10 12 saat muhabbeti eski tuşlularda oluyordu bataryanın tam olarak kendine gelmesi için, ama şimdi öyle şeyler kalmadı normal bir şekilde şarj etsen yerli olacaktır

Sebep? Telefonun bir buçuk saatte tam şarja ulaşması varken neden iki iki buçuk saatte ulaşsın ki?
Hızlı şarj teknolojisine karşı değilim, tam aksine destekliyorum. Pil ömrüne olumsuz etkilediğine dair bilgiler söz konusu, bu yüzden çok önermiyorum. Gerçi gelişen teknolojiyle birlikte artık hızlı şarjın pili çok olumsuz etkilediği söylenemez.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı