Yeni alınan FreeDOS Acer Nitro V15 şifre istiyor

thepolpyce

Decapat
Daha fazla  
Acer Nitro V15 ANV15-51-57xv nh. Qnbey. 004 i5-13420h 16 GB 512 GB SSD RTX4050 15.6" DOS dizüstü bilgisayar.

Aldığım bilgisayar daha bugün açmama rağmen BIOS şifresi istedi. Kod oluşturucu sekmesine gittiğimde herhangi bir kod oluşturulmuyor.

Acer Nitro V15 ANV15-51-57xv nh. Qnbey. 004 i5-13420h 16 GB 512 GB SSD RTX4050 15.6" DOS dizüstü bilgisayar.

Aldığım bilgisayar daha bugün açmama rağmen BIOS şifresi istedi. Kod oluşturucu sekmesine gittiğimde herhangi bir kod oluşturulmuyor.
Eski modellerde 8 veya 10 haneli bir kod oluşturup size gösteriyor, onu da biosbug sitesinden kırabilirsiniz ama yeni modellerde yanlış olmasın ama 480 karakterli bir kod oluşturup o kodu usb belleğe yazıyor. Sanırım bu kodu Acer 'a iletmek gerekiyor. Acer da yurt dışında bir yere iletip size geçici BIOS şifresi verecek. Neden böyle bir durum var bilmiyorum.

Eski modellerde 8 veya 10 haneli bir kod oluşturup size gösteriyor, onu da biosbug sitesinden kırabilirsiniz ama yeni modellerde yanlış olmasın ama 480 karakterli bir kod oluşturup o kodu USB belleğe yazıyor. Sanırım bu kodu Acer'a iletmek gerekiyor. Acer da yurt dışında bir yere iletip size geçici BIOS şifresi verecek. Neden böyle bir durum var bilmiyorum.

Acer ile konuştum servise göndermemi istedi BIOS bazı bilgisayarlarda şifreli olabiliyormuş. Aldığım yerle konuştum bilgisayari gönderdim incelediler USB kısmında kısa devre oluşmuş bilgisayari açarken ve BIOS'u güvenlik amacı ile kilitlemiş değişim yapip mağduriyet amaçlı kendileri değişim yapip Windows kurup gönderdiler.

Acer ile konuştum servise göndermemi istedi BIOS bazı bilgisayarlarda şifreli olabiliyormuş. Aldığım yerle konuştum bilgisayari gönderdim incelediler USB kısmında kısa devre oluşmuş bilgisayari açarken ve BIOS'u güvenlik amacı ile kilitlemiş değişim yapip mağduriyet amaçlı kendileri değişim yapip Windows kurup gönderdiler.

Çok garip, benim de başıma geldi bugün Nitro 16 modelinde. Bana sanki kısa devre filan değil de başka bir güvenlik önlemi gibi geliyor. Durduk yerde USB de kısa devre oluşmasını pek akla yatkın bulmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı