Yeni alınan iPhone 14 nasıl şarj edilmeli?

20 olayı doğru ancak 80'nin hiçbir alakası yok, ben de 4-5 aydır kullanıyorum sadece 20'nin altındayken kullanmadım(birkaç istisna dışında) ancak 80 olayını anlamadım hocam.

Kuzenimde 13 var bende 14 velhasıl kuzenim 6-7 aydır sarjını %20'nin altına düşürmüyor fakat genelde bataryasını dolduruyor. Pil sağlığı %99 gözüküyor. %80 olayını bende pek çözemedim.

Herkese selam.
Bugün iPhone 14 aldım. Henüz hiç şarja takmadım, şu an şarjı %30 ve güncelleme vs. yapmam lazım.
İlk şarjda dikkat etmem gereken bir husus var mı? Bildiğim kadarı ile eski bataryalarda 6 - 12 saat arası şarjda kalması gerekiyordu.
Bunda öyle bir durum yok sanırım? Teşekkürler.

Orijinal adaptör ve kabloyla şarj ettiğinizden emin olun. Şarjı en geç %20'de takın %80'de ise alın. Çok sıcak yerlerde şarj etmeyin (peteğin üstü gibi). MagSafe gibi kablosuz şarj aletlerini keyfi zorda kalmadıkça kullanmayın. Arabanızda kablosuz şarj varsa oraya da mümkün mertebe bırakmanızı önermem. Peki bu kadar şeyin mantığı ne derseniz temelinde bataryayı ısıtmamak yatıyor. Batarya gereğinden fazla ısınırsa gereğinden hızlı eskir. %80'den sonra şarj etmeyi bıraktırmadaki amaç da bu şarjda kaldıkça cihaz ısınıyor. Ayrıca 20-80 arasında kullanmanın döngüye de katkısı var batarya döngünüz daha geç doluyor. Bu saydığım şeyler dışında da en önemlisi "yazılım güncellemesi yapmamak". Bunun kanıtı yok risk alacağım derseniz deneyin ve görün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı