Yeni alınan kasanın ısınması

kudal

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2018
Mesajlar
740
Çözümler
1
Birkaç gün önce aldığım bilgisayar kasamın testini yapmak için yüklü olan CS:GO oyununa girdim. Oyunun işlemciye dayalı olmasına rağmen ekran kartının az kullanılmasına rağmen derecesi 78'i buldu. Arkasından Furmark testine sokup 10 dakika beklettiğimde ise maksimum 80 dereceyi gördü. Sizce normal mi değerler? Yoksa bi sıkıntı var mıdır?

Ek: Kasanın kapağı kapalı.
 

Dosya Ekleri

  • cx-min.PNG
    cx-min.PNG
    1 MB · Görüntüleme: 46
Şimdi hocam siz bize ekran kartınızın marka modelini, kasanızın modelini yazmazsanız nerden bilebiliriz. Msı armor modeli ve hava akışı olmayan bir kasa ise normal fakat iyi soğutmalı bir model ekran kartı ve kasa ise fazla gibi geldi bana.
Ekran kartını bozacak derecede değil ama sıcak çalışıyor.
 
Hocam kusura bakmayın. Ekledim diye biliyorum ancak eklememişim.
Ekran Kartı : GTX 950 Asus Strix
 
Bu kasa önden hava almaz hiç, yanlış tercih. Fanların önünde ızgara tarzı olanlardan baksaydın keşke. Bende aynı hatayı yaptım ama çözümü buldum.
IMG_20200126_201003.jpg
IMG_20200126_201013.jpg

Şimdilik bu şekilde ama kozmetik bir iyileştirme yapacağım inşallah yakın bir zamanda. Sana tavsiyem önü aç. Hava alması şart.
 
Cam kasalar şekilden başka bir şey değil. Tanıtımlarında yok altta 2 parmak boşluk var, yanlarında 3 CM boşluk vs. diye tanıtıyorlar ama onların hiçbir faydası yok. Çünkü fanlar direkt karşıdan çekiyor havayı. Önünde engel olduğu için hem çekemiyor hem de zorlandığı için uğultu gibi ses çıkarıyor.
Tavsiyem önde toz filtresi varsa camı çıkarıp kullanın.

Birde msi afterburner programı ile ekran kartı fanı hızını ayarlayın. Otomatikte bırakınca çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyor. Ben oyuna girmeden 45-55 arası bir değere alıyorum isterseniz grafik oluşturarak kartın sıcaklığına göre fanın dönme hızını ayarlayabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı